Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ракетні удари по Україні: в ДТЕК показали, у що після обстрілів перетворилася інфраструктура

Обладнання наразі намагаються відремонтувати енергетики, але на повну потужність об'єкт ДТЕК запрацює вже після війни

Фото: ДТЕК, Уніан. Колаж: Pro Гроші

У ДТЕК показали наслідки обстрілів

Фото: ДТЕК, Уніан. Колаж: Pro Гроші

Енергетичне підприємство ДТЕК продемонструвало, як виглядає один із енергооб'єктів у який влучила російська ракета під час масованого ракетного обстрілу у п'ятницю, 16 грудня.

Кадри із пошкодженнями компанія опублікувала у своєму Telegram-каналі.

У повідомленні зазначається, що наразі цей об'єкт частково відновлюється після серії ракетних атак. Але на повну потужність він запрацює лише після закінчення війни.

"Зараз із обладнанням працюють наші енергетики, намагаючись відремонтувати його, де це можливо", – зазначають у компанії.

ДТЕК від'єднався від української енергомережі

Російські ракети у п'ятницю,16 грудня пошкодили підприємство "ДТЕК Енерго", через що компанія від'єдналася від української енергосистеми.

"Внаслідок російського обстрілу було пошкоджено обладнання, через це підприємство було вимушене відключитися від енергосистеми", – попереджали у ДТЕК.

Скільки ракет випустили по Україні 16 грудня

Відомо, що агресор здійснив запуски щонайменше 72 ракети. За інформацією речника Київської міської військової адміністрації Михайла Шаманова, 40 з них летіли в сторону столиці, але системі протиповітряної оборони вдалося збити 37.

"Київ витримав одну з найбільших ракетних атак із початку повномасштабного вторгнення", – зазначили в КМДА.

Прессекретар Повітряних сил Юрій Ігнат зауважив, що російські окупанти використали ракети Х-555 та Х-101, які були випущені з літаків Ту-95. Також здійснили пуски "Калібрів" із Чорного моря та ракет С-300.

"Росія випустила по Україні все, що в них було, крім іранських дронів-камікадзе. Вперше запускали Ту-95 з Енгельса. Раніше такого не було", – констатував Юрій Ігнат.

Також окупанти підіймали СУ-35 та МІГ-31. Як наслідок, є влучання в енергооб'єкти на сході та на півдні, застосовують екстрені вимкнення світла по всій території України. До того ж, в Укренерго оголосили надзвичайну ситуацію через падіння обсягів генерації до 50%.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, як виглядала ракетна атака РФ по Україні з вікна літака. Також ми писали, що думає Володимир Зеленський про можливий новий наступ Росії у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.