Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Помилився": СЕО YASNO пояснив, що відбувається зі світлом у Києві

Енергетики продовжують працювати над стабілізацією системи, щоби світло у киян з'явилося якомога скоріше

Фото: Укренерго, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В YASNO пояснили, що відбувається зі світлом у Києві

Фото: Укренерго, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У більшій частині Києві станом на 17 грудня не діють графіки планових відключень світла, ситуація у системі залишається критичною і далекою від стабілізації.

Про це повідомив СЕО енергокомпанії Yasno Сергій Коваленко.

Зазначається, що киянам вже неодноразово пояснювали про ситуацію, яка склалася в енергосистемі країни, однак у жителів столиці все одно ще є багато запитань щодо відключень світла.

"Я вчора писав, що ми вже це все декілька раз проходили і ви знаєте чого очікувати. Помилився. Судячи з кількості адрес в коментарях та дзвоників на лінії", – зазначив спеціаліст.

Він зазначив, що наразі найскладніша ситуація зі світлом зберігається на столичному Печерську, лівому березі та ще у декількох районах міста. Але енергетики продовжують працювати над стабілізацією системи: відновлюють генерацію, ремонтують мережі та роблять нові схеми живлення.

"На жаль 100% гарантованої відповіді на запитання "коли з’явиться світло?" щодо конкретної адреси немає. Але ви можете бачити, що доступність зростає кожної години" – додав Сергій Коваленко.

Нові платіжки за світло для киян

Тим часом киянам почали надходити нові паперові платіжки, які мають бути більш зрозумілими для споживачів.

За словами директора енергетичної компанії YASNO Сергія Коваленка, окрім візуального розмежування, у платіжках зміниться:

  • форма для внесення актуальних показань стала розширеною. Для того, щоб можна було передати дані із різних типів лічильників;
  • у полі з показаннями, зафіксованими постачальником, інформація від двозонного/тризонного лічильника зазначається за окремими зонами;
  • у блоку розрахунків містяться більше інформації. Наприклад, очікуване споживання і рекомендована сума до сплати;
  • також вказаний ЕІС-код та QR-код – для швидкої ідентифікації та зручної оплати.

"Ми хотіли максимально уникнути непорозумінь під час оновлення. Щоб оплати завжди відбувалися на правильний рахунок, за коректними реквізитами, а ви розуміли, чому сума до сплати саме така, а не інша", – зазначив Коваленко.

Раніше ми вже розповідали, що незабаром зміниться у графіках відключень світла в Одесі. Також ми писали, як житиме Київ під час тривалого блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.