Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Заощаджуйте світло правильно! Як обмежити споживання без шкоди особистому комфорту

На фоні енергетичної кризи в Україні варто користуватися рекомендаціями, що допомагають економити електрику

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В умовах енергетичної кризи потрібно максимально економити електроенергію

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У сучасному світі важко говорити про заощадження електроенергії, оскільки люди використовують прилади, що працюють завдяки світлу, протягом дня з великою частотою. Але рекомендується за можливості робити все необхідне, щоб економити вдома енергію, особливо на фоні кризової ситуації у державі. Існують методи, що не потребують зусиль і які можна впровадити у повсякденне життя без відчутної шкоди.

Сайт Pro Гроші розповідає, що може зробити кожна людина, аби заощаджувати світло.

Способи ефективного та економного споживання енергії

  • Використовуйте електроприлади оптимізовано.

Побутова техніка потребує чимало енергії і при неправильній експлуатації буде тягнути більше світла. Зокрема, до правил оптимізації відноситься прання при температурі не більше ніж 40°, повне заповнення посудомийки і пралки, відсутність великої кількості льоду в холодильнику. До речі, його температура не має перевищувати 7° за Цельсієм.

  • Тримайте температуру у приміщенні на одному рівні.

Якщо часто змінювати середню температуру у квартирі за допомогою кондиціонера, прийдуть захмарні платіжки за електроенергію. Намагайтеся взимку та влітку дотримуватися одного показника. Хоча оптимальна температура – це суб'єктивне поняття, але зазвичай комфорт досягається при 22 градусах вдень та 15 градусах вночі. Не виходячи за ці рамки, ви зможете значно зменшити витрати на електроенергію.

  • Не використовуйте світло даремно.

Це очевидна рекомендація, але не всі нею послуговуються. Старайтесь не залишати світло увімкненим у кімнаті, якою ви наразі не користуєтесь. Так само перевіряйте, чи виключені прилади, коли залишаєте квартиру: комп'ютер, телевізор, ігрова консоль, кондиціонер – вся техніка повинна бути відключена від мережі у випадку вашої відсутності.

  • Не забувайте про користь сонця.

Влітку неможливо перебувати у приміщенні, яке не освітлюється сонячним промінням. Це ідеальний варіант для людей, які працюють вдома. Вони не тільки значно економлять на електроенергії, але й не завантажують зір штучним освітленням. Тож не забувайте відкривати штори або піднімати жалюзі, а найкраще – встановіть в оселі автоматичну систему, яка буде заплановано виконувати цю дію без вашого втручання.

  • Поставте дома LED-лампи.

Вони мають низький показник енергоспоживання плюс по ефективності перемагають традиційні лампи. Ними користуються все більше людей, визнаючи, що це рішення було правильним і потенційно успішним.

  • Купуйте енергоефективну побутову техніку.

Прилади називають енергоефективним, якщо вони максимально скорочують споживання електрики, але результат роботи при цьому не страждає. Технічний прогрес дозволяє створювати все більше установок, які зменшують витрати без шкоди функціонуванню. Щоб дізнатися, наскільки ваша техніка відповідає потребі, перевірте її енергетичний рейтинг. Для класифікації використовують латинські літери у діапазоні від А до G. Якщо прилад маркований літерою А, він має найбільший енергетичний рейтинг.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чи готова енергосистема України до надзвичайних ситуацій. Також ми повідомляли, як діяти, коли зникне електроенергія.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.