Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Майже 20%. Яка область зекономила найбільше електроенергії за вечір 15 жовтня

Завдяки ощадливому використанню електрики, вдалося уникнути відключення світла в центральних регіонах країни

Колаж: Pro Гроші

Українці свідомо зменшують споживання електроенергії

Колаж: Pro Гроші

Ввечері 15 жовтня, після обстрілу енергетичної інфраструктури Росією, українці свідомо зменшили споживання електроенергії, завдяки чому вдалося уникнути відключень світла.

Про це повідомили в Укренерго.

Так, Київ та весь центральний регіон провели вечір 15 жовтня без примусових обмежень споживання електроенергії.

Споживачі Києва та області разом зменшили споживання на 7%.

Найсвідомішими щодо зменшення споживання стали мешканці Чернігівської області, їх результат – майже 20%.

"Ви допомогли енергетикам подолати наслідки чергового варварського обстрілу енергетичної інфраструктури, а також вберегли регіон від примусових відключень електроенергії", – наголосили в Укренерго.

Для чого потрібно економити

Коли українці свідомо обмежують споживання електроенергії, вони роблять відразу кілька корисних справ:

  • Бережуть "поранену" обстрілами енергосистему від перенавантаження. Це дає змогу фахівцям прискорити її "реабілітацію".
  • Допомагають країні зекономити вугілля, яке буде так потрібно тепловим електростанціям взимку для виробництва електроенергії.
  • Заощаджують власні кошти, адже за підсумками місяця за електроенергію можна буде сплатити значно менше.

І головне – коли ви обмежуєте власне споживання, це дає змогу диспетчерам "Укренерго" не вводити графіки примусових відключень. Кожна виключена у вечірню годину пральна машина – це можливість для інших бути зі світлом.

Водночас, українців не просять сидіти в темряві. Достатньо вимкнути хоча б один електроприлад з розетки у вечірні години, вимкнути зайве освітлення у приміщеннях та розказати про ощадливе споживання своїм рідним, друзям та сусідам.

Російські ракетні обстріли Київської області

Вранці 15 жовтня російська армія знову завдала ракетного удару по одній з громад Київської області, як наслідок – тяжкі руйнування енергетичної інфраструктури, жертв на місці прильоту немає.

10 та 11 жовтня Росія здійснила масовані ракетні обстріли критичної інфраструктури України. В результаті у багатьох областях протягом кількох днів були відключення електроенергії. До того ж українців просили ощадливо ставитися до споживання електрики.

Раніше ми писали, чи можуть згоріти електроприлади українців через перебої зі світлом. Також ми пояснювали, як дізнатися, чи будуть відключати електроенергію на вашій вулиці.

Більше про наслідки російських ракетних обстрілів читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.