Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Загроза серйозна. У Нафтогазі назвали наслідки атак РФ на газовидобуток України

Унаслідок масованих обстрілів російських військ пошкоджені 350 об’єктів газової інфраструктури

Колаж: Pro Гроші

У Нафтогазі назвали наслідки атак РФ на газовидобуток

Колаж: Pro Гроші

Голова правління НАК "Нафтогаз" Олексій Чернишов заявив, що під час останніх масованих ракетних ударів по Україні Росія пошкодила 350 об’єктів газової інфраструктури.

Про це він сказав під час виступу на заході Європейського банку реконструкції та розвитку, пише Reuters.

Чернишов додав, що збитки від атак російської армії на газовидобувні потужності України оцінюються в приблизно 700 млн доларів. Однак фахівці планують відновити основні обсяги видобутку вже до кінця поточного року.

"Ми всі розуміємо, що енергія – це ще одна зброя... і деякі об'єкти нашої інфраструктури зазнали серйозних ударів російських ракет, була вражена і інфраструктура видобутку газу", – повідомив Чернишов.

Як Нафтогаз готується до можливих нових обстрілів

За словами Чернишова, окупанти пошкодили більше, ніж 450 кілометрів газопроводів України. Також росіяни знищили десятки газовидобувних об’єктів у Харківській області.

"Ми не знаємо подальших планів ворога, але готуємося до найгіршого сценарію – що обстріли можуть продовжуватися. Тому вживаємо заходи, щоб максимально убезпечити наших людей і, наскільки це можливо, самі об’єкти", – пояснив міністр.

Чернишов пояснив, що при подальших відключеннях світла можуть відбутися зміни в енергетичному балансі в Україні. Адже замість електроенергії за можливості буде використовуватися газ та інші вуглеводні. Тому Нафтогаз готується відіграти свою роль у цьому процесі.

Так, ще до початку опалювального сезону Україна накопичила в підземних сховищах 14,5 мільярдів кубометрів газу, яких мало вистачити для проходження зими. Однак нові ракетні удари агресора по нашій енергетиці спровокували додаткове споживання блакитного палива тими підприємствами, що генерують електрику.

Тому зараз Нафтогаз працює з міжнародними партнерами із США, Канади та Європи, щоб сформувати додаткові резервні об’єми природного газу та нафтопродуктів в короткі терміни.

Зокрема, Нафтогаз звернувся до Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) з проханням надати більше газу, щоб без проблем зустріти зиму та пройти холодні місяці. Компанія подала запит на постачання не лише додаткового обсягу газу, але й на оперативну допомогу у вигляді матеріалів/обладнання, зокрема газових компресорів, дизельних генераторів та устаткування для видобутку ресурсу.

Раніше ми писали, де в Україні повністю відмовилися від газу. Також нагадаємо, що Шмигаль розповів, скільки в українських сховищах газу та вугілля.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.