Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як розумно споживати газ в опалювальний період — поради від Нафтогазу

У Нафтогазі наголошують, що відповідальний підхід допоможе пройти опалювальний сезон

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

5 порад, як правильно споживати газ

Фото: Unsplash, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні триває повномасштабна війна, ворог продовжує завдавати шкоди нашій енергетичній системі. Усі енергетики країни працюють над відновленням постачання світла та газу в кожну домівку.

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" підготувала кілька порад, як розумно споживати газ в опалювальний період:

  • перевірте все газове обладнання, зокрема своєчасно усуньте повітряні пробки та відремонтуйте труби за потреби;
  • проведіть діагностику газового котла. Осад у теплообміннику може уповільнювати нагрівання води й відповідно збільшувати споживання газу;
  • прочистьте сопло пальника на газовій плиті. Забруднення впливає на якість горіння газу та колір;
  • якщо у вас індивідуальне опалення, то опалюйте лише окремі кімнати, а не весь будинок. Це допоможе скоротити витрати газу до 40%;
  • використовуйте газ як джерело тепла лише в тих випадках, коли відсутнє централізоване опалення.

"Відповідальний підхід до використання енергетичних ресурсів і своєчасна оплата рахунків допоможуть країні пройти опалювальний сезон", – наголосили у Нафтогазі.

Як утеплити на зиму квартиру

Перше, що потрібно зробити в усіх будинках – це перевірити стан вікон. У них можуть бути невеликі щілини, через які взимку буде виходити багато тепла. Тому на дерев'яні вікна можна установити додаткові ущільнювачі.

Їх можна легко купити в будівельних магазинах, а також онлайн, і вони не дуже дорогі.

Якщо ж вікна металопластикові, то в цьому випадку треба перевірити регулювання, щоб не було протягу в закритому положенні. Також звернути увагу треба на відкоси, і це добре робити за допомогою тепловізора.

Наша редакція поговорила із головою Асоціації енергоаудиторів України Вадимом Литвином та розповідає, що треба зробити в кожній квартирі, щоб з мінімальними витратами зберегти в ній тепло.

П'ять способів зекономити й зберегти тепло у квартирі

Українці цієї зими повинні більш серйозно поставитись до питання енергоощадження та робити все можливе, щоб зберегти тепло в оселях якнайдовше.

Наприклад, треба звільнити простір біля радіаторів опалення. Задовгі штори або меблі, які закривають батареї, помітно зменшують ефективність опалення. Тепло має потрапляти у кімнату вільно.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.