Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Буде серйозний ринок збуту: де Метінвест хоче збудувати новий завод

Юрій Риженков, директор Групи "Метінвест", бачить перспективу у побудові нового заводу

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Юрій Риженков вважає, що потужності українських метілургійних заводів через війну Росії проти України працюють не на повну

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Метінвест не відкидає можливості побудувати метзавод на території Італії. Це дасть можливість забезпечити українську металургію якісними котунами.

Про це заявив директор Групи "Метінвест" Юрій Риженков в інтерв’ю для проєкту FAQ talks.

Яка ситуація з металургією під час війни

Риженков зазначив, що від початку повномасштабного вторгнення для української металургії настали тяжкі часи. Раніше вибудувані логістичні маршрути припинили своє існування, багато основних портів опинилися "поза зоною". Європейські прикордонні переходи, на які довелося спрямувати вантажі залізницею, були не готові приймати такі обсяги.

На цей час Метінвест оцінює завантаження потужностей металургії у 60-70%, а гірничо-збагачувальні комбінати взагалі у 35-40% від показників до повномасштабного вторгнення. Однак директор Групи "Метінвест" все ж позитивної думки про теперішній стан подій.

"Навіть за сьогоднішніх умов ми генеруємо позитивний грошовий потік, і тому в змозі й працювати з кредиторами та інвесторами, й навіть робити певні інвестиції. Це не глобальні інвестиції з позиції стратегічного розвитку, а локальні, покращувальні інвестиції, які ми впроваджуємо на наших підприємствах", – зазначив Риженков.

Будівництво заводу в Італії – що відомо

За словами директора Групи "Метінвест" Юрія Риженкова, побудова нового заводу в Італії дозволить завантажити потужності гірничо-збагачувальних комбінатів у Кривому Розі, щоб ті запрацювали більше ніж на 35-40% від потужності, які існують зараз.

Також Риженков зазначив, що європейський ринок завжди був на першому місці для компанії. На цей момент відбувається процес вивчення можливостей там для підсилення можливостей тут – в Україні.

"Цей завод якраз і треба будувати в Італії, щоб завантажити українські ГЗК супервисокоякісними окатками. Це буде прямий ланцюжок від України до Європи, це буде серйозний ринок збуту для нашої високоякісної гірничої продукції", – заявив він.

Група "Метінвест" володіє кількома активами в Європі. У Болгарії знаходиться завод Promet Steel потужністю 500 000 тонн металопрокату на рік, в Італії – Metinvest Trametal та Ferriera Valsider потужністю 1,2 млн тонн на рік. У Великій Британії Група є власником заводу Spartan UK, здатного випускати 200 000 т прокату на рік.

Раніше ми розповідали про стан української енергосистеми. Також ми повідомляли, що ціни на нафту вкотре змінились.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.