Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Внесок OnlyFans у перемогу: скільки отримав держбюджет від сайту для дорослих

З'ясовували, скільки отримав головний кошторис нашої країни від початку року завдяки "податку на Google"

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Від початку 2023 року під час повномасштабної війни до державного бюджету нашої країни надійшло 620 тис. доларів. Ці гроші головний кошторис отримав через "податок на Google".

Про це розповів народний обранець Ярослав Железняк, зазначивши, що це повністю знімає питання щодо доцільності декриміналізації порнографії.

"OnlyFans у 2023 сплатив в бюджет України 620 тисяч доларів у вигляді "податку на Гугл"… Ще питання, чи треба декриміналізовувати порнографію, будуть?", — написав він.

Що таке OnlyFans та "податок на Google"

Сервіс OnlyFans – це британська платформа, яка переважно використовується творцями контенту для дорослих. Вона дозволяє підписникам отримувати контент від творців за щомісячний членський внесок.

У червні 2021 року Верховна Рада ухвалила закон про "податок на Google", який зобов'язує інтернет-гігантів, які працюють в Україні, сплачувати податки до українського держбюджету.

Найпопулярніші запити українців у Google у 2022 році

Як раніше розповідав сайт Pro Гроші, у 2022 році українці найчастіше цікавилися питаннями, які стосуються воєнного стану, мобілізації, соціальної допомоги та відключень електроенергії. Під час аналізу всі запити розподілили між різними категоріями, наприклад, персони, покупки, географія, запитання, фільми та серіали тощо:

  • у рубриці покупок переважали товари повсякденного вжитку в сучасних реаліях воєнного стану. Зокрема перше місце займали генератори, які після початку масованих ракетних обстрілів купували бізнес і приватні споживачі для забезпечення осель електроенергією;
  • у категорії "Персона" лідерство отримав Олексій Арестович, до якого громадяни ставляться з однаковою часткою любові та хейту. Друге і третє місце – у Володимира Путіна та його кума Віктора Медведчука, який уникнув українського полону. Список поповнили наступні відомі персоналії: Валерій Залужний (Головнокомандувач Збройних сил України), Борис Джонсон (колишній прем'єр-міністр Великобританії), Віталій Кім (голова Миколаївської обласної військової адміністрації) і навіть Привид Києва;
  • у рубриці "Найпопулярніші запити" першу позицію займала карта повітряних тривог.

Раніше ми розповідали, хто отримає квитанцію на оплату податку на нерухомість та скільки нарахують до 1 липня. Крім того, сайт Pro Гроші зазначав, кому з автовласників доведеться сплатити податок у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.