Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Таке справді гуглять? Google представив найпопулярніші запити українців у 2022 році

Серед неочікуваних запитів – перегляд шоу "Холостяк 2022" й питання, що таке паляниця

Фото: Google. Колаж: Pro Гроші

Які запити в Google були найпопулярніші у 2022 році

Фото: Google. Колаж: Pro Гроші

Щороку Google Україна представляє підсумковий рейтинг пошукових запитів серед громадян нашої держави. Зрозуміло, що у 2022 році високих позначок досягли поняття, які стосуються воєнного стану, мобілізації, соціальної допомоги та відключень електроенергії.

Деталі опубліковані в офіційному блозі Google Україна.

Під час аналізу всі запити розподілили між різними категоріями, наприклад, персони, покупки, географія, запитання, фільми та серіали тощо. У рубриці покупок переважають товари повсякденного вжитку в сучасних реаліях воєнного стану. Зокрема перше місце займають генератори, які після початку масованих ракетних обстрілів (станом на 6 грудня їх відбулося вже 8) купують бізнес і приватні споживачі для забезпечення осель електроенергією.

На другому місці – звичайна сіль, яка кілька місяців в Україні була у значному дефіциті. Величезні партії довелося закуповувати в Румунії. Третє і четверте місця зайняли бронежилет і марка "Русский корабль" відповідно. П’ятою за популярністю покупкою стала свічка, що очікувано і зрозуміло, як у випадку з генератором. Шоста й сьома позиції теж стосуються відключень світла та необхідності забезпечити себе зв'язком. Йдеться про павербанки та інвертори.

Останні три місця займають такі покупки як книги "єДопомога", калій йодид і Starlink. Пік пошукових запитів відбувався у період, коли йшла мова про можливі теракти російських окупантів на Запорізькій АЕС. Щодо устаткування супутникового інтернету Starlink, то компанія-виробник підняла тарифи для українських споживачів.

Інші популярні запити у Google

У категорії "Персона" лідерство отримує Олексій Арестович, до якого громадяни ставляться з однаковою часткою любові та хейту. Друге і третє місце – у Володимира Путіна та його кума Віктора Медведчука, який уникнув українського полону та повернувся в рамках обміну. Список поповнили наступні відомі персоналії: Валерій Залужний (Головнокомандувач Збройних сил України), Борис Джонсон (колишній прем'єр-міністр Великобританії), Віталій Кім (голова Миколаївської обласної військової адміністрації) і навіть Привид Києва.

У рубриці "Найпопулярніші запити" першу позицію займає карта повітряних тривог, що не дивно в умовах ведення війни. Також українці найчастіше гуглили єДопомогу, тобто можливість отримати фінансову підтримку від держави чи міжнародних організацій. Що суттєво вибивається із загальної картини у десятці найпопулярніших запитів, це перегляд телевізійного шоу "Холостяк 2022".

Українці протягом року часто запитували, що таке Swift (згадаймо інформаційну повістку щодо відключення російських банків від цієї системи), ленд-ліз, надзвичайний стан, НАТО, дефолт, байрактар і блекаут. А ще людей явно цікавить, що таке паляниця.

Серед пошукових запитів, які стосуються фільмів і серіалів, лаври першості отримала чергова кінокартина зі всесвіту Marvel "Людина-павук: Додому шляху нема" та приквел мегапопулярного серіалу "Гра престолів" – "Дім дракона".

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Google локалізував професійні сертифікати та пропонує нові "плюшки". Також ми повідомляли, що Google оновлює пошук, і розповідали, що зміниться для користувачів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.