Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Віялові відключення електрики: в Укренерго розповіли, коли може не бути світла

Очікується, що це будуть контрольовані обмеження споживання, і вони будуть не більш як на годину

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Коли буде додаткове обмеження споживання електрики

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Після масованих ракетних обстрілів Росією українських міст 10 жовтня, впродовж кількох наступних днів можуть бути віялові вимкнення електрики.

Як заявив голова оператора системи передачі електроенергії в Україні "Укренерго" Володимир Кудрицький у прямому ефірі національного телемарафону, це будуть контрольовані обмеження споживання, і вони будуть не більш як на годину.

"Сьогодні (10 жовтня – Ред.) і, можливо, протягом кількох наступних днів усе ж таки буде потрібне додаткове обмеження споживання, щоб дати можливість нашим ремонтним бригадам, які працюють 24/7, відновити електромережу і якнайшвидше забезпечити надійне електропостачання", – заявив Кудрицький та додав, що це абсолютно стабільний та безпечний для енергосистеми процес, який допоможе прискорити відновлення електромереж по країні.

Звернення Зеленського після ракетної атаки

Президент Володимир Зеленський закликав українців до розумного споживання електрики. Він нагадав, що є години пікового навантаження на енергосистему – із 17:00 до 22:00. Глава держави попросив у цей час споживати електрику так, щоб не перевантажувати енергосистему.

Він закликав перенести прання, прасування, ремонт і використання інших електроприладів, які споживають багато енергії, до 17:00 чи після 22:00, адже що більше українців споживатимуть електрику саме так, то стабільніше працюватиме наша енергосистема.

Нагадаємо, на ранок 10 жовтня було зафіксовано запуск 83 ракет різного типу та з різних місць, 43 з них збили українські сили ППО, інші потрапили в об'єти інфраструктури та житлові квартали в різних містах країни.

Раніше ми розповідали, що робити українцям під час ракетних ударів, щоб не залишитись без зв'язку з рідними. Також ми писали, яка інфраструктура в Україні вже зруйнована з початку війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.