Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пошкоджена інфраструктура, відсутні електрика та вода: наслідки ракетних ударів по Україні

Розповідаємо, які об'єкти інфраструктури пошкодили окупанти, та у яких містах є проблеми з електрикою

Фото: Нацполіція. Колаж: Pro Гроші

Наслідки ракетних ударів по Україні

Фото: Нацполіція. Колаж: Pro Гроші

Росія здійснила масований ракетний обстріл по всій території України. Під ударами опинились Київ, Дніпро, Львів, Харків, Житомир, Івано-Франківськ тощо. Загалом пошкоджено 11 важливих інфраструктурних об’єктів у 8 регіонах та у Києві. Наразі частина областей знеструмлені.

Розповідаємо більш детально про наслідки ракетних ударів по Україні

Атака на столицю

Загалом, у Києві повітряна тривога тривала п'ять з половиною годин. За цей час у столиці пролунала серія вибухів в різних районах − Шевченківському, Святошинському, Деснянському та Голосіївському.

За інформацією Київської міської військової адміністрації, на всіх місцях та обʼєктах ураження працюють рятувальні служби.

Зазнали пошкоджень наступні райони:

  • Шевченківський − три влучання. Пошкоджена проїжджа частина. 6 автомобілів загорілися, ще 15 пошкоджено. За попередньою інформацією, 5 осіб загинуло, 24 травмовано. Також 2 влучання в різні обʼєкти інфраструктури. Постраждали 3 особи.
  • Святошинський − влучання в одноповерхову будівлю, травмовано 3 особи.
  • Голосіївський. 2 влучання в різні обʼєкти критичної інфраструктури. За попередніми даними, постраждала 1 особа.
  • Деснянський. Влучання в обʼєкт критичної інфраструктури. Попередньо постраждала 1 особа.

Також вибуховою хвилею пошкоджені вікна будівлі центрального вокзалу у Києві, але залізниця продовжує працювати та призначає додаткові потяги.

Крім цього, пошкоджені споруди університету Шевченка, повідомив ректор КНУ Володимир Бугров. Також руйнувань зазнав музей Ханенків.

Київський метрополітен зупиняв роботу – всі підземні станції працювали як укриття. Наразі рух потягів відновлений.

Також окупанти влучили поблизу пішохідного мосту, але він вистояв. На фото та відео видно, що місцями пошкоджено скло.

А от на Київщині внаслідок вибухів пошкоджено понад 20 житлових будинків.

Також у деяких жителів столиці та області були перебої зі світлом та зв'язком.

Через годину після закінчення повітряної тривоги, мер Києва Віталій Кличко повідомив, що у столиці та області застосовуються графіки аварійного відключення електропостачання.

"Частково обмежене електропостачання промисловим клієнтам та частині побутових клієнтів Києва та всієї області. Енергетики разом з рятувальними службами роблять все необхідне, щоб максимально швидко відновити нормальну роботу енергосистеми", – написав він.

Енергооб'єкти під прицілом

Під прицілом опинилися енергообʼєкти Львівщини, Запоріжжя, Київщини, Хмельниччини, Дніпра, Вінниці, Франківщини, Сумщини, Харківщини, Житомирщини, Кіровоградщини та усіх південних областей.

"Це може вплинути на стабільність енергозабезпечення, тому потрібно бути готовими до наслідків таких обстрілів аж до віялових відключень. Наприклад, лише в Київській області ППО збила шість ракет, але є потрапляння в ТЕЦ", – розповів Кирило Тимошенко.

В Укренерго запевнили, що енергетики оперативно застосовують резервні схеми живлення та працюють над усуненням пошкоджень.

Удари по Харкову

Російські окупанти завдали трьох ударів по Харкову, внаслідок чого у деяких районах зникли світло та водопостачання, повідомив міський голова Ігор Терехов.

"Попередньо три прильоти по Харкову. Удар був по об'єкту енергетичної інфраструктури. У деяких районах міста зникло світло, відсутнє водопостачання", − написав він.

Терехов додав, що фахівці обленерго та комунальники працюють над відновленням інфраструктури.

Удари по Львівщині

Російські війська також завдали удари по обʼєктах енергетичної інфраструктури Львівської області.

Голова Львівської ОВА заявив, що більше інформації надасть згодом.

За словами мера Львову Андрія Садового, через відсутність електроенергії призупинена робота міських ТЕЦ. Тому наразі гаряча вода не подається.

"Запустили резервні електрогенератори на кількох насосних станціях, щоб відновити водопостачання до міста. Частина міста без електроенергії. Не працює третина світлофорів. Після завершення тривоги на складних перехрестях працюватимуть регулювальники", – написав міський голова.

Також у місті спостерігались перебої з мобільним зв'язком.

Приліт по Кривому Рогу

У двох районах Кривого Рогу немає електрики та води через руйнування енергетичної інфраструктури. Воду підвозитимуть автоцистернами, написав міський голова Олександр Вілкул.

"Попередні висновки обстеження – десь включимо швидко, десь – довше, алгоритм зрозумілий, план ліквідації аварії введений у дію. Зберігаємо спокій, ми працюємо, зробити потрібно дуже багато. Підвезення води буде організоване автоцистернами", – повідомив він.

Повернення дистанційки

У Міністерстві освіти та науки повідомили, що до 14 жовтня усі школи України переводять на дистанційну форму навчання.

Міністр Сергій Шкарлет звернувся до начальників ОВА та керівників закладів освіти з проханням убезпечити всіх учасників освітнього процесу.

Перебої зі зв'язком

Через ракетний терор Росії відбулися збої в роботі телефонного- та інтернет-зв'язку. Українці намагаються додзвонитися до своїх рідних, тому мережа не витримує такого великого навантаження, наголосив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смирнов.

Він вважає, що Росія буде продовжувати бити по об'єктах критичної інфраструктури, щоб залякати українців. Зараз є труднощі зі зв'язком, великий попит та навантаження на мережу не дають українцям почувати себе спокійно повною мірою.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.