Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вісім міст України взимку залишаться без опалення – список

Через війну та бойові дії ці міста забезпечити централізованим опаленням не вдасться

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Взимку з опаленням можуть бути проблеми

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Через війну в Україні у деяких містах опалювальний сезон буде складним. Забезпечити централізованим опаленням не вдасться щонайменше вісім міст на сході країни.

Про це пише сайт 6262.

Заступниця директора департаменту ЖКГ Донецької обласної військової адміністрації Лариса Гусева повідомила, що цієї зими централізованого опалення не буде у восьми містах області:

  • Бахмуті;
  • Сіверську;
  • Торецьку;
  • Часовому Яру;
  • Вугледарі;
  • Авдіївці;
  • Святогірську;
  • Лимані.

Вона пояснила, що забезпечити централізованим опаленням ці міста неможливо, оскільки там немає газу та перебиті газопроводи.

"У всіх інших містах буде централізоване опалення або за рахунок газових котлів, або за рахунок модульних вугільних котлів, але воно буде", – пояснила Гусева.

Що робити людям, у яких не буде опалення

В громадах, де не буде централізованого опалення, людям доведеться грітися за допомогою пічок-булер'янок та буржуйок. Щоб їх отримати, можна звернутися до адміністрації міст. Гусева запевнила, що ці прилади надавали раніше і надаватимуть далі. Також людей будуть забезпечувати дровами та пелетами.

"Є певна програма, є допомога міжнародних організацій, це вже буде все в індивідуальному порядку, ми цим вже займаємося", – зауважила Гусева.

За її словами, теплопостачальні підприємства повинні забезпечити підготовку обʼєктів до опалювального сезону до 1 жовтня. Однак зараз готовність становить лише 63%. При цьому на підготовку до опалювального сезону впливає і те, що внаслідок бойових дій в області зруйновано 110 обʼєктів теплопостачання.

Українці можуть самостійно підготуватися до зими

Подбати про збереження тепла у будинку українці можуть самостійно, ретельно підготувавшись до складного зимового сезону. Зокрема можна подбати про наступне:

  • усунення причин втрати тепла – ретельна перевірка будинку на наявність тріщин, щілин, некоректно встановлених теплоізоляційних матеріалів та недоліків віконних та дверних отворів;
  • розумний вибір палива – для власників твердопаливних котлів краще закуповувати паливо (дрова, пелети, торфобрикети) поза опалювальним сезоном, коли ціни мінімальні;
  • підтримку ефективної роботи димоходів – ключовими аспектами є герметичність, теплоізоляція та захист від конденсату;
  • перевірку систем трубопроводів та радіаторів – герметичність системи, тиск у розширювальному баку та стан трубопроводів та радіаторів.

Якщо зима буде складною, з перебоями в електропостачанні та подачі тепла, то таким чином можна підтримувати певну температуру у квартирі чи будинку.

Раніше ми пояснювали, що буде з тарифами на опалення вже восени. Також ми писали про те, чи готова Україна до опалювального сезону.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.