Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Попереду важкий опалювальний сезон: як українцям підготуватися до зими

Розбираємося, як українцям завчасно правильно підготувати свій будинок до опалювального сезону

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Завчасна підготовка до зими дозволить українцям заощадити на паливі

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Хоча попереду ще один місяць літа, до опалювального сезону краще вже почати готуватися. Адже завдяки своєчасній підготовці українці зможуть забезпечити собі комфортне проживання у холодну пору.

В цьому матеріалі розбираємося, як підготувати приватні будинки до опалюваного сезону.

Як підготувати будинок до опалюваного сезону

Крок 1: Усунення причин втрати тепла

Сезонна перевірка будинку та усунення причин втрати тепла — перший крок до забезпечення теплового комфорту в холодні місяці. Ретельна перевірка на наявність тріщин, щілин, некоректно встановлених теплоізоляційних матеріалів та недоліків віконних та дверних отворів допоможе попередити втрату тепла.

Крок 2: Розумний вибір палива

Для власників твердопаливних котлів рекомендовано закуповувати паливо (дрова, пелети, торфобрикети) поза опалювальним сезоном, коли ціни мінімальні. Обираючи паливо, варто звертати увагу на такі критерії:

  • калорійність;
  • стабільність якості;
  • зручність зберігання;
  • тривалість горіння.

Крок 3: Підтримка ефективної роботи димоходів

Забезпечення ефективності опалення починається з правильного обслуговування димоходів. Герметичність, теплоізоляція та захист від конденсату є ключовими аспектами, які слід враховувати. Металеві корозійностійкі димарі та вертикальний канал димоходу забезпечать безпечну та ефективну роботу системи опалення.

Крок 4: Перевірка систем трубопроводів та радіаторів

Ретельна перевірка герметичності системи, тиску у розширювальному баку та стану трубопроводів та радіаторів допоможе уникнути проблем у холодну пору. Слід пам'ятати про необхідність регулярного підтримання опалювальної системи.

Які тарифи на газ будуть під час опалювального сезону

В цьому році тарифи на газ залишаться без змін. У Нафтогазі пообіцяли, що продаватимуть блакитне паливо своїм клієнтам за ціною 7,96 грн за куб. м (з ПДВ).Очільник компанії Олексій Чернишов заявив, що попри всі ситуації в країни вони продовжать тримати вартість газу на довоєнному рівні.

Раніше ми повідомляли, як українцям заощаджувати на оплаті комунальних послуг. Також ми писали, до яких тарифів на комуналку потрібно готуватися громадянам після війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.