Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Укренерго розповіли про стан енергосистеми – чому зростає дефіцит потужності

Розповідаємо, як відновлюється енергосистема України після ракетних обстрілів з боку Росії

Фото: ДТЕК, ДСНС. Колаж: Pro Гроші

Росія завдала сім масованих ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури

Фото: ДТЕК, ДСНС. Колаж: Pro Гроші

Станом на ранок, 29 листопада, дефіцит потужності для вироблення електроенергії в Україні становить 30%.

Про це повідомляє Укренерго на офіційній сторінці в Facebook.

У компанії зазначають, що причиною є відключення блоків на кількох електростанціях, які сталися у понеділок.

Також на ситуацію негативно впливає погіршення погодних умов.

Звертаємо увагу, що Укренерго встановлює для обленерго ліміти споживання по кожній області, перевищувати які не можна. Графіки відключень складають та безпосередньо застосовують обленерго. При цьому обмеження мають застосовуватися рівномірно між споживачами.

Яка ситуація з електроенергією в Києві

У Києві у вівторок, 29 листопада, застосовують стабілізаційні відключення електроенергії.

"Сьогодні, за розпорядженням держкомпанії НЕК "Укренерго", застосовуються стабілізаційні відключення електроенергії. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб відключення тривали не більше 4 годин для кожної групи споживачів", – йдеться у повідомленні ДТЕК.

До чого готуватися українцям взимку

Українці повинні готуватися до блекауту, але його може і не бути. А заклики масово виїжджати на зиму за кордон абсолютно недоречні.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький зазначив, що роль енергосектору в забезпеченні таких умов функціонування енергосистеми, щоб українці могли залишатися і зимувати в Україні.

"Заклики до якогось масового виїзду за кордон наразі недоречні... Далеко не факт, що нас чекає попереду блекаут", – сказав Кудрицький.

Глава Укренерго констатував, що в Україні дійсно є планові відключення споживачів. Але такі відключення намагаються зробити більш комфортними для громадян.

Водночас Кудрицький не береться прогнозувати, чи буде блекаут в Україні. Адже це залежить від того, скільки ракет долетить під час конкретного удару, куди вони влучать і яких пошкоджень буде завдано енергосистемі.

Однак навіть, якщо блекаут буде, Кудрицький заспокоює – "це не кінець світу". Тобто навіть якщо енергосистема повністю буде пошкоджена, відразу почнеться її відновлення.

Раніше сайт Pro Гроші писав, коли припиняться планові та аварійні відключення світла в Києві. Також ми розповідали, як не зіпсувати техніку під час постійних відключень світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.