Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Прогноз невтішний. Кличко припустив, коли припиняться відключення світла в Києві

Мер столиці також пояснив, чи буде евакуація з міста та до чого готуватися киянам цієї зими

Колаж: Pro Гроші

Кличко пояснив, як довго триватимуть відключення світла

Колаж: Pro Гроші

Відключення світла в Києві унаслідок російських ракетних ударів можуть тривати до весни.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко в інтерв'ю РБК-Україна.

Він не виключив, що за декілька тижнів дійсно можна відновити пошкоджену енергетичну інфраструктуру, яка живить столицю, у разі якщо не буде нових ракетних ударів.

"Це питання більше до фахівців – до компанії ДТЕК. Деяка апаратура замовлена на Заході, її потрібно виготовити, привезти в Україну і встановити. Тобто це певний процес", – пояснив Кличко.

Водночас він зазначив, що енергетики та влада столиці намагаються відновити електропостачання максимально швидко та перейти на чіткі графіки.

"Але маємо бути готові до того, що відключення можуть бути до весни. Це пов'язано також з низькими температурами, у багатьох людей стоять нагрівачі – у когось теплі підлоги, у когось УФ. Люди в холодний час завжди споживають більше електроенергії. Тому йде більше навантаження на енергосистему", – зазначив мер столиці.

Чи буде евакуація з Києва

Кличко закликав киян бути готовими до різних сценаріїв, в тому числі й до поганих. Він пояснив, що влада столиці дійсно має алгоритм дій на випадок евакуації з міста.

"Повної евакуації не буде – можливо, часткова, але це не можна назвати евакуацією. Це тимчасовий переїзд людей окремих категорій у передмістя, туди, де можуть бути сервіси", – пояснив Кличко.

Він закликав кожного киянина врахувати різні сценарії й бути готовим виїхати з міста на деякий час. Кличко пояснив, що за інформацією військових, ворог планує і надалі завдавати ударів по інфраструктурі країни.

Тому мер закликає мати вдома такі запаси:

  • технічної та питної води;
  • їжі, яку можна приготувати чи споживати без електроенергії;
  • теплий одяг;
  • заряджені ноутбуки та павербанки;
  • закачати офлайн-карти на свої телефони.

"І у разі поганого сценарію було б добре, якби кожен мав можливість або поїхати до свого будинку в передмісті, де є вода, піч, або поїхати до своїх знайомих. Але ми робимо все для того, щоб гіршого випадку не сталося", – пояснив Кличко.

Що відбуватиметься в столиці під час блекаутів

Кличко повідомив, в Києві вже відкрили 430 пунктів обігріву, де люди зможуть отримати необхідні послуги – тепло, воду, телекомунікації, інтернет-зв'язок, довідку. До того ж будуть відкривати нові.

Також всі лікарні, дитячі садки, школи тощо облаштовуються електрогенераторами. Для них забезпечили відповідний запас палива. Кличко запевняє, що комунальний транспорт, швидкі, лікарні будуть працювати.

Раніше ми писали про те, які ТРЦ в Києві продовжують працювати під час відключень світла. Також ми розповідали, коли чекати на нову ракетну атаку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.