Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Укренерго пояснили, коли відключення світла можуть тривати менше чотирьох годин

Якщо періоди відключень будуть довшими, це буде вважатися значними перериваннями електропостачання

Колаж: Pro Гроші

В Укренерго дали роз'яснення щодо відключень світла

Колаж: Pro Гроші

В Укренерго прогнозують, що разові відключення світла можуть бути менш як чотири години поспіль, якщо українці будуть економити електроенергію у пікові години.

Про це заявив глава Укренерго Володимир Кудрицький, пише РБК-Україна.

Він констатував, що за останні кілька днів ситуація покращилася, а самі відключення стали плановими. Проте, на його думку, ракетний терор РФ може продовжитись. До того ж є великі ризики посилення обстрілів енергооб'єктів з посиленням холодів.

Чому світло вимикають на 4 години

Кудрицький пояснив, що поки вдається проводити ремонтні та відновлювальні роботи з використанням встановлених графіків відключень, за якими разове припинення енергопостачання обмежене чотирма годинами.

"Поки нам вистачає проміжку у чотири години, щоб стабільно балансувати енергосистему. Ці проміжки зменшуються залежно від економії електроенергії у пікові години – з 7-10 ранку та з 17 до 22 вечора", – зазначив Кудрицький.

За його словами, якщо періоди відключень перевищуватимуть 4 години, то це вважатиметься вже значними перериваннями електропостачання. Але за останні півтора місяця подібні ситуації у різних регіонах виникали кілька разів, і зараз, за словами глави Укренерго, робиться все, щоб мінімізувати терміни відключень.

Зеленський повідомив, де ситуація з електрикою надскладна

Президент зазначив, що енергетики досі працюють на об'єктах енергетичної інфраструктури, щоб якомога швидше стабілізувати роботу та поновити постачання електроенергії. Однак в деяких регіонах ситуація залишається надскладною, а саме:

  • у м. Києві та області;
  • у Вінницькій області;
  • у Сумській області;
  • у Тернопільській області;
  • у Черкаській області;
  • у Одеській області.

Зеленський закликав мешканців цих регіонів обмежити споживання електроенергії, особливо в пікові години.

Скільки ще відключатимуть світло

Генеральний директор енергетичної компанії Yasno Сергій Коваленко прогнозує, що Україна буде жити в режимі періодичних відключень електроенергії до кінця березня.

За словами підприємця, не варто сподіватися, що росіяни зупиняться на досягнутому. На його думку, обстріли енергетичної інфраструктури продовжаться. І якщо силам ППО вдасться збити ракети й вони не долетять до цілей, можливий позитивний сценарій – повна відмова від віялових відключень електроенергії.

Але при пошкодженнях мережі українцям доведеться сидіти без світла не одну годину чи дві, як відбувається при планових обмеженнях, а значно довше. Ситуація буде коригуватися залежно від змоги енергетиків швидко відремонтувати систему і розподілити навантаження по споживачах.

"Базовий сценарій такий: якщо нових атак на енергомережу не буде, то за нинішніх умов генерації електроенергії дефіцит потужності може бути рівномірно розподілений по всій країні. Це означає, що відключення будуть скрізь, але менш тривалими", – уточнив Сергій Коваленко.

Раніше ми писали, які забуті звички повернулись до українців через відключення світла. Також ми повідомляли, чому не варто боятися блекауту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.