Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Укренерго назвали місяць, коли загроза блекауту стане найбільшою

Українців попередили, коли відключення світла можуть повернутися та до чого готуватися

Фото: УНІАН, Володимир Зеленський/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Відключення світла можуть поновитися

Фото: УНІАН, Володимир Зеленський/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Україна готується до відключень світла вже восени, а також зимою. При цьому енергетики враховують всі можливі сценарії. Найгірший з них – повторення масованих ракетних атак.

Про це заявив голова Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

Він зауважив, що у тому випадку, якщо повторних атак РФ по інфраструктурі не буде, відключень електроенергії очікувати не варто.

"Якщо говорити про сценарій без обстрілів, то ми розуміємо, яким чином покривати взимку це споживання", – запевнив Кудрицький.

Водночас набагато гіршим сценарієм він вважає саме поновлення атак росіян.

"Обстріли можуть сильно переформатувати ситуацію. Ми маємо бути готові до найгірших сценаріїв – повторення минулорічних ракетних та дронових атак проти саме енергосистеми", – пояснив глава Укренерго.

За його словами, компанія вже зараз готує резервні схеми живлення для споживачів та продовжує замовляти обладнання. Це потрібно для того, щоб коли ворог почне обстрілювати об’єкти інфраструктури, Україна могла отримувати з-за кордону нові автотрансформатори, не чекаючи 8-9 місяців, як минулого року

Коли чекати на нові труднощі в енергосистемі

За прогнозом Кудрицького, зростання споживання електроенергії очікується вже з листопада. Саме в цьому місяці прогнозують суттєве похолодання. Однак українці можуть пом'якшити ситуацію, споживаючи електроенергію більш ощадливо.

В Укренерго радять українцям посилити підготовку в побутовому плану таким чином:

  • перевірити генератори;
  • перевірити накопичувачі електроенергії;
  • утеплити житло;
  • дізнатися, де поблизу є пункт незламності.

"Прості речі, які допоможуть почуватися більш впевнено. Не факт, що обстріли будуть такими ж масованими, як минулого року, але готовими треба бути до найгіршого", – порадив Кудрицький.

Що буде з відключеннями світла в жовтні

Кудрицький нещодавно заявив, що найближчим часом відключення світла не очікуються. За його словами, і у вересні, і у жовтні в Україні не прогнозують проблеми з електропостачанням.

До того ж в Міненерго спростували інформацію щодо того, що з 1 жовтня в Україні запрацюють графіки відключення світла. Там зауважили, що вони почнуть діяти тільки у разі нових обстрілів.

Раніше ми писали про те, яким містам загрожують відключення світла взимку. Також ми розповідали про прості способи самостійно утеплити квартиру.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.