Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні відкрили нове родовище газу з величезними запасами

У Нафтогазі повідомили, що отримана геологічна інформація підтвердила значні запаси

Фото: Нафтогаз, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Видобуток газу в Україні зросте

Фото: Нафтогаз, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Укргазвидобування відкрило нове родовище газу. Його запаси можуть сягати мільярда кубометрів блакитного палива.

Про це повідомили у Нафтогазі.

У компанії розповіли, що нафтогазову ділянку вивчали "з нуля", родовище на ній було відкрите свердловиною глибиною майже 4 тисячі метрів.

"Перед бурінням фахівці провели 3D сейсморозвідувальне дослідження. Отримана геологічна інформація свідчить, що запаси нового родовища можуть сягати 1 млрд кубометрів газу", – пояснили у Нафтогазі.

Крім того, це вже не перше відкриття нових вуглеводневих покладів у 2023 році. Компанія працює над тим, щоб наростити запаси та створити перспективу для сталого зростання видобутку газу.

Укргазвидобування також планує продовжити програму геологічної розвідки у данім родовищі й планує провести там буріння нових свердловин.

Нафтогаз хоче наростити видобуток газу

Очільник компанії Олексій Чернишов повідомив, що у Нафтогазі розробили два сценарії, за якими видобуток газу повинні нарощувати щороку:

  • песимістичний – Нафтогаз буде розраховувати на свої інвестиційні спроможності, які дозволять збільшувати видобуток газу щороку приблизно на 0,5-1 мільярд кубометрів;
  • оптимістичний – завдяки успішним реформам, ринку енергії, іноземним партнерам, доступності капіталу та кредитування компанія зможе збільшувати видобуток на 1-3 млрд куб. м щороку.

При цьому стратегію роботи Нафтогазу розділили на дві частини – воєнного і повоєнного часів. Під час війни компанія зосередилася на тому, щоб забезпечити стале постачання газу, яке покриває споживання.

Нафтогаз запустив нові свердловини

Нагадаємо, що протягом першої половини поточного року компанія запустила нові потужні свердловини, кожна з яких забезпечує сотні тисяч кубометрів газу. Розрахунки показали місячний рекорд проходки свердловин – 32 400 метрів, що є небаченим показником з початку повномасштабної війни в країні. З січня по липень газовики пробурили 157 000 метрів, що також є рекордом останніх 15 років.

Раніше ми писали про те, що частина українців може раптово залишитися без газу. Також ми розповідали, чи вистачить Україні газу для опалювального сезону.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.