Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Україна може стати енергонезалежною – який рекорд з видобутку газу поставив Нафтогаз

Керівник компанії заявив, що в цьому році намагатимуться зроби усе, щоб забезпечити громадян газом українського видобутку

Фото: Нафтогаз. Колаж: Pro Гроші

Нафтогаз встановив рекорд по свердловинам

Фото: Нафтогаз. Колаж: Pro Гроші

Газопостачальна компанія "Нафтогаз" продовжує працювати на старих та бурить нові свердловини, попри постійні обстріли. Українські газовики досягають рекордних глибин та забезпечують значні обсяги "блакитного палива".

Про це йдеться в репортажі Фактів ICTV.

Нафтогаз запустив нові свердловини

Протягом першої половини поточного року компанія запустила нові потужні свердловини, кожна з яких забезпечує сотні тисяч кубометрів газу. Розрахунки показали місячний рекорд проходки свердловин – 32 400 метрів, що є небаченим показником з початку повномасштабної війни в країні. З січня по липень газовики пробурили 157 000 метрів, що також є рекордом останніх 15 років.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов зазначив, що компанія постійно прагне збільшувати видобуток газу. Це стало можливим завдяки наступним факторам:

  • професіоналізм команди;
  • пришвидшення буріння свердловин;
  • використання сучасних технологій.

Навіть на сході України, де ситуація найскладніша, газовики показують разючі результати. Директор газопромислового управління "Шебелинкагазвидобування" Андрій Охотніков розповів, що, попри війну, досягнуто найвищого рівня видобутку газу, який буде продовжувати зростати. Адже було збільшено експлуатаційне буріння на наявних родовищах, а також розвивається ресурсна база на нових місцевостях.

Варто зазначити, що на деокупованих територіях, де об'єкти "всіяні" мінами, газовики продовжують видобуток газу після ретельного розміновування.

Результатом наполегливої праці стали 13 нових потужних свердловин, кожна з яких забезпечує понад 100 тисяч кубометрів газу на добу, а деякі з них навіть досягають рекордних значень – 400-500 тисяч кубометрів газу.

Українські газовики продовжують активно шукати нові родовища, оскільки вже видобуті місця поступово виснажуються. Тому на заході України проводять наймасштабнішу в історії галузі 3D-розвідку.

Раніше ми повідомляли, що споживачі скаржаться на незрозумілі нарахування за "блакитне паливо". Також ми писали, що російський Газпром погрожує Нафтогазу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.