Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В одній із областей тестуватимуть нові графіки відключень світла — кого стосується

Енергетики розповіли про ситуацію з енергопостачанням в регіоні

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Як в Одесі зміниться ситуація зі світлом

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Одеській області вперше після масштабної аварії на підстанції Укренерго почнуть тестувати нові графіки відключень світла. Але енергетична ситуація в регіоні все ще залишається складною.

Про це повідомили у пресслужбі компанії ДТЕК.

Зазначається, що енергетикам вдалось полагодити частину енергообладнання, що дозволяє розпочати тестову роботу нових графіків стабілізаційних відключень.

"Відтепер споживачі будуть розділені на 6 груп, що дозволить забезпечити справедливість та почерговість подачі світла всім мешканцям Одеської області", — йдеться у повідомленні.

Водночас жителів регіону попереджають, що ситуація з електропостачанням усе ще складна. Тож громадян просять із розумінням ставитися до можливих перебоїв у графіках.

Блекаут в Одесі

4 лютого на підстанції Укренерго сталася масштабна аварія. Через це без світла залишилася Одеса і частина Одеського району.

За інформацією Укренерго, саме місто та декілька прилеглих районів області перевели на мережеві обмеження. Тобто, через пошкодження електроенергію неможливо було постачати споживачам у повному обсязі.

Фахівці одразу ж попередили про серйозний масштаб аварії та про те, що енергоживлення будуть відновлювати впродовж тривалого часу. Тож за дорученням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля протягом доби до Одеси доставляли усі потужні генератори, які були в наявності у Міністерства енергетики.

Він назвав ситуацію складною, а масштаб аварії – суттєвим. Через це не вдається відновити живлення навіть об'єктів критичної інфраструктури.

Де в Україні не вимикатимуть світло 9 лютого

Цього дня світло не вимикатимуть мешканцям Харківської, Херсонської та Хмельницької областей, адже енергетики здійснюють заміри реального обсягу споживання електроенергії.

Не виключено, що заживлення всіх споживачів призведе до зменшення лімітів в інших регіонах. Все через те, що для безперебійного постачання електроенергії потрібна значна кількість генерації, якої наразі, на жаль, не вистачає.

Тому в дні замірів деякі громадяни можуть довше залишатися без світла.

Раніше ми розповідали, хто із киян може підключити безплатне інформування про час відключення світла. Також ми писали, чи відключатимуть світло українцям навесні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.