Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Світло не вимикатимуть взагалі: в яких областях скасували графіки 9 лютого

Три регіони України зможуть провести 9 лютого без обмежень в електроенергії

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Які області 9 лютого будуть зі світлом

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Починаючи з 8 лютого, в Україні здійснюють заміри реального обсягу споживання електроенергії. Це потрібно для розуміння, як змінювати (збільшувати чи зменшувати) ліміти для кожного регіону. 9 лютого заміри проводять в трьох областях.

Про це йдеться в повідомленні Укренерго.

Напередодні, 8 лютого, день без відключень був у Запорізькій, Донецькій та Миколаївській областях. Зауважимо, що здійснити процедуру по всіх регіонах планували ще в січні, проте тоді ситуація в енергосистемі не дозволяла забезпечити всіх споживачів генерацією, тому справу перенесли, навіть не розпочавши. З огляду на позитивний результат першого дня очікується стабільне дотримання графіку замірів надалі.

Отже, 9 лютого зі світлом весь день будуть мешканці Харківської, Херсонської та Хмельницької областей. Не виключено, що заживлення всіх споживачів призведе до зменшення лімітів в інших регіонах. Адже для безперебійного постачання електроенергії потрібна значна кількість генерації, якої наразі, на жаль, не вистачає. Тому в дні замірів деякі громадяни можуть довше залишатися без світла.

Як вимикатимуть електроенергію 9 лютого

Інші області стандартно отримали ліміти, перевищувати які не можна. Укренерго довів наступні обмеження до відома регіональних енергетиків:

  • Київ (з 00:00 до 10:00 – 845 МВт, а з 15:00 до 24:00 – 1 027 МВт)
  • Київщина (з 00:00 до 10:00 – 774 МВт, а з 15:00 до 24:00 – 823 МВт)
  • Дніпропетровщина (з 00:00 до 10:00 – 1 533 МВт, а з 15:00 до 24:00 – 1 595 МВт)

Судячи з показників та офіційного повідомлення ДТЕК, з 10:00 до 15:00 не планують вимикати світло взагалі. Звісно, якщо не виникне підвищене навантаження, інакше в цей час доби застосують стабілізаційні відключення згідно з графіком.

В Одеській області досі складна ситуація, що виникла через аварію на підстанції Укренерго. До того ж за один день сталося дві масштабні несправності, що призвело до часткового знеструмлення міста й Одеського району. Фахівці працюють над відновленням і намагаються заживити як мінімум критичну інфраструктуру.

Нагадаємо про графік замірів. Не враховуючи 8 та 9 лютого, вимірювання здійснюватимуть:

  • 10 лютого: Волинська, Київська області;
  • 13 лютого: Вінницька, Кіровоградська, Чернігівська, Закарпатська області;
  • 14 лютого: Полтавська, Черкаська, Рівненська, Луганська області;
  • 15 лютого: Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Тернопільська області;
  • 16 лютого: Дніпропетровська область;
  • 17 лютого: м. Київ, Чернівецька область;
  • 20 лютого: Львівська, Одеська.

Якщо ворог знову не нанесе енергетичній інфраструктурі шкоди ракетними атаками, Україна зможе провести режимні виміри без перешкод і перенесень.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як отримати безплатну послугу SMS-нагадування про відключення світла по графіку. Також ми повідомляли, чи відключатимуть світло українцям навесні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.