Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

SMS-нагадування про відсутність світла по графіку: як отримати безплатну послугу

Інформація про відключення електроенергії надходитиме на телефон за 15 хв до потенційного вимкнення

Фото: Pexels, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Кияни отримуватимуть SMS про відключення світла

Фото: Pexels, Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Кияни, які користуються послугами мобільного оператора lifecell, можуть підключити безплатне інформування про час, коли за визначеною адресою згідно графіків вимкнуть світло.

Деталі повідомила пресслужба YASNO.

Функцію розробили та реалізували спільними зусиллями фахівці lifecell й енергетичної компанії. Вона покликана допомогти людям, які не мають змоги перевірити графіки на сайті. А також мешканцям, у яких відсутній доступ до мережі Інтернет чи поганий зв'язок на смартфоні. Пенсіонерам, які в принципі не звикли користуватися сучасними гаджетами, але перевіряють повідомлення SMS, теж знадобиться функція.

Підключити послугу можна, набравши номер *277#. Варто також ввести номер групи, до якої відноситься потрібна адреса, щоб алгоритм відслідковував саме її. В будь-яким момент абоненти мають змогу змінити групу чи взагалі відмовитися від SMS-інформування.

Працюватиме опція таким чином: за 15 хвилин до відключення електроенергії відповідно до графіку в Києві на телефон приходитиме сповіщення і нагадуватиме про зникнення світла. У випадку екстрених ситуацій також надійде повідомлення, що графіки можуть не відповідати дійсності.

"Ми розуміємо, наскільки важливо мати оперативну інформацію щодо обмеження електропостачання, аби планувати повсякденні справи. Спільно з lifecell ми запустили нову безоплатну послугу. Налаштувавши її один раз, абоненти завжди отримуватимуть нагадування, коли ймовірно зникне світло у будинку. Такі сповіщення будуть актуальними для всіх, особливо для людей літнього віку, які не користуються Інтернетом, але можуть переглядати SMS-повідомлення", – прокоментував генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

Він також додав, що згодом, якщо послуга набере популярності та виправдає очікування громадян, її можуть розповсюдити на інші населені пункти, де працює компанія YASNO.

Коли Україна зможе відмовитися від вимкнень світла

Міністр енергетики Герман Галущенко зауважив, що дефіцит генерації наразі не подолано, хоч обсяги збільшилися. Українці досі потерпають від обмежень, що особливо важко в умовах зими, коли температура в оселях не сильно відрізняється від зовнішньої через непрацюючі батареї. Наразі важко спрогнозувати, коли вдасться повністю скасувати вимкнення, адже великою мірою це залежить від повторень масованих ракетних атак російських окупантів.

Нагадаємо, що протягом наступних двох тижнів в кожній області Україні будуть здійснювати виміри обсягів реального споживання. Це означає, що один день всі мешканці регіону проведуть без обмежень, поки в інших частинах держави знизяться ліміти постачання, і світло можуть вимикати на довше.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як вимкнення світла може вплинути на зарплату і розмір виплат. Також ми повідомляли, що споживання електроенергії знову зросло, і розповідали, де найгірша ситуація зі світлом 8 лютого.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.