Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В одній із областей скасували відключення світла – де вдалося стабілізувати систему

Розповідаємо, яка область відновила стабільне енергопостачання після ракетних обстрілів

Фото: Голова Рівненської ОВА Віталій Коваль, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Росія продовжує нищити енергетичну систему України

Фото: Голова Рівненської ОВА Віталій Коваль, Pexels. Колаж: Pro Гроші

22 жовтня, в суботу, російські війська влучили по об'єктах інфраструктури в Рівному. Через дефіцит потужності, який виник після ракетних ударів, Рівнеобленерго запровадили графік обмеження електропостачання.

Але вже через тиждень енергетики змогли відновити енергосистему. Тому, анонсовані планові відключення електроенергії скасовуються.

Про це повідомляє голова Рівненської ОВА Віталій Коваль.

"Нам вдалося стабілізувати енергетичні системи Рівненщини. Це означає, що анонсовані на вихідні планові відключення електроенергії – скасовуються. Рівнеобленерго подаватиме її населенню без обмежень", – пише Коваль.

Це відбуватиметься в тестовому режимі упродовж двох днів. Після цього буде зрозуміло, чи вдається Рівнеобленерго забезпечити стабільне енергопостачання надалі. Зокрема в освітніх закладах області, аби не змінювати часовий формат офлайн навчання.

Водночас Коваль закликає мешканців Рівного продовжувати заощадливо використовувати електроенергію. Адже ризик повторних атак з боку Росії досі зберігається. Тому можливість незапланованих аварійних відключень не скасовується.

Які області досі вимушені обмежено споживати електроенергію

Графіки обмеження споживання електроенергії тепер будуть застосовані для промислових споживачів по всій території України. Також у Київській, Чернігівській, Черкаській й Житомирській областях та у самій столиці буде додаткове застосування графіків обмеження потужності.

"Обмеження також стосуватимуться побутових споживачів у Центральному (Київ, Київська, Чернігівська, Черкаська та Житомирська області) та Північному (Сумська, Харківська та Полтавська області) регіонах країни, мережі яких постраждали найбільше", – повідомляє Укренерго.

Такі обмеження необхідні для зменшення навантаження на мережу, забезпечення сталого балансування енергосистеми та уникнення повторних аварій. Вони дають можливість енергетикам якомога швидше відновити пошкоджені енергооб’єкти, стабілізувати систему та забезпечувати енергоживленням всіх споживачів.

Які електроприлади краще не використовувати в години пік

В пікові години краще не використовувати електроприлади, які можуть серйозно впливати на навантаження електромережі. До таких приладів належать:

  • електрообігрівачі;
  • бойлери;
  • кухонні електроплити;
  • пилососи;
  • пральні машини;
  • електричні духові шафи;
  • кавоварки;
  • посудомийні машини;
  • кондиціонери;
  • зарядки;
  • комп'ютери;
  • праски;
  • телевізори.

Раніше сайт Pro Гроші писав, чи вплинують обстріли з боку РФ на тарифи на електроенергію. Також ми розповідали, коли припиняться відключення електроенергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.