Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Наслідки нових ударів РФ: які області знову залишилися без світла і води

Також у кількох регіонах буде вимушене відключення електроенергії через збільшення споживання

Колаж: Pro Гроші

Вибухи пролунали одразу у кількох областях

Колаж: Pro Гроші

У суботу, 22 жовтня, низка областей залишилися без світла та води через обстріли армії РФ. Також у 4 регіонах через велике споживання електрики будуть тимчасові відключення.

Сайт Pro Гроші розповідає, де може не бути світла 22 жовтня.

Віялові відключення

Через велике споживання 22 жовтня тимчасово електроенергію відключать у:

  • Житомирській;
  • Черкаській;
  • Чернігівській;
  • Київській областях.

"Це необхідно, щоб зменшити навантаження на мережі та уникнути повторних аварій після того, як електромережі були пошкодженні терористичними ракетними атаками", – зазначили в Укренерго.

Де зникло світло та вода через обстріли

Вибухи пролунали зранку одразу у кількох областях.

Хмельницька область. Внаслідок удару у людей немає світла. Також жителів області попросили запастися водою, адже вона теж може незабаром зникнути.

Рівненщина. Пролунала серія вибухів після чого у частині Рівного зникло світло.

Без електроенергії та водопостачання залишилися також Луцьк та Ковель.

Пізніше без світла опинилися Уманський і частина Звенигородського районів.

Гірше, ніж 10-12 жовтня

Масштаб пошкоджень енергетичних об’єктів України внаслідок атак ворога може перевищувати наслідки масштабної атаки 10-12 жовтня, зазначили в Укренерго.

"Ремонтні бригади НЕК Укренерго приступлять до відновлення щойно рятувальники ДСНС ліквідують наслідки ракетних влучань. Спеціалісти вживають всіх заходів для якнайшвидшого відновлення електропостачання в регіонах, які наразі залишилися без світла", – йдеться в повідомленні.

Що робити у разі відключення світла

Відключення електроенергії в осінньо-зимовий період фактично призведе до того, що у багатоквартирних будинках не працюватиме опалення, якщо його вже включили, та може зникнути гаряча та холодна вода.

Якщо відключення електроенергії лише тимчасове, то варто запастися водою, туристичними примусами (газові пальники та лампи), батарейками та повербанками, теплим одягом, ковдрами та взуттям.

Раніше ми розповідали, яка нова функція з'явилась для перевірки графіку відключень електроенергії. Також ми писали, чому споживання електрики необхідно скоротити саме в пікові години навантаження. Більше про відключення світла читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.