Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Скільки ще сидіти без світла? Коли припинять відключати електроенергію

Графіки відключень електроенергії застосовують майже по всій Україні, деякі міста залишаються без світла набагато довше зазначеного часу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Коли припинять відключати електроенергію

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Через російські ракетні обстріли енергетичної інфраструктури по всій території України, деякі міста залишаються без світла та тепла майже кожен день. Вже найближчим часом фахівці Укренерго сподіваються ліквідувати всі наслідки обстрілів та стабілізувати роботу на об'єктах.

Про це у своєму Telegram повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Коли припиняться відключення

Спеціалісти Укренерго сподіваються протягом 2-3 тижнів нормалізувати роботу енергетичних об'єктів та припинити віялові відключення світла по Україні. Але це за умови, що не буде надзвичайних ситуацій та повторних обстрілів.

Наразі система енергозабезпечення Києва працює в екстреному режимі, через значний дефіцит електроенергії. Світло тимчасово відключається майже у всіх районах столиці. Роботу метрополітену зупиняти не збираються, однак на багатьох маршрутах наразі тролейбуси замінили автобусами, для економії електроенергії.

Також він ще раз закликав киян та місцевий бізнес скоротити споживання електроенергії через ризик великого блекауту.

Обмеження споживання електрики по всій Україні

З 28 жовтня графіки обмеження споживання електроенергії тепер будуть застосовані для промислових споживачів по всій території України. Такі обмеження необхідні для зменшення навантаження на мережу, забезпечення сталого балансування енергосистеми та уникнення повторних аварій.

Якщо українці будуть відповідально відноситись до рекомендацій щодо економного споживання електроенергії, то енергетики швидше налагодять процес стабільної роботи на об'єктах. Тобто, від економного споживання залежать подальші відключення світла, а саме термін дії віялових відключень.

Як українцям відключають електроенергію

Насамперед фахівці обирають для відключення енерговузли з найбільшим споживанням, в яких можна відключити необхідний обсяг навантаження і збалансувати енергосистему, щоб якомога швидше знизити споживання електроенергії. Саме тому графік відключень може застосовуватись нерівномірно.

Раніше ми розповідали, що має знати кожен українець про відключення світла. Також ми писали, що потрібно робити українцям, щоб залишитись зі світлом. Більше про відключення електроенергії читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.