Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Екстрені відключення світла в Україні тривають? Де найскладніша ситуація 6 лютого

В одному з регіонів України нещодавно сталася масштабна аварія на підстанції Укренерго

Фото: pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У різних регіонах ситуація зі світлом відрізняється

Фото: pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні у понеділок, 6 лютого, ситуація зі світлом залишається стабільною. У більшості областей застосовують стабілізаційні графіки відключень електроенергії. Найскладніша ситуація залишається в Одеській області.

Про це пише ДТЕК.

Укренерго надав нові обмеження споживання електроенергії на 6 лютого з 06:00 по 24:00:

  • Київ (1 152 МВт);
  • Київщина (833 МВт);
  • Дніпропетровщина (1 422 МВт).

Такі ліміти дозволяють протягом дня застосувати графіки стабілізаційних відключень електроенергії. Вони будуть діяти у Києві, Київській та Дніпропетровській областях.

Також минулої ночі споживання електроенергії не обмежувалося.

На жаль, найскладніша ситуація залишається в Одеській області. Все через масштабну аварію, яка відбулася 4 лютого на підстанції Укренерго. Саме тому в регіоні й досі відбуваються екстрені відключення світла.

Блекаут в Одесі

4 лютого на підстанції Укренерго сталася масштабна аварія. Через це без світла залишилася Одеса і частина Одеського району.

В Укренерго уточнили, що в місті та декількох прилеглих до Одеси районах області діють мережеві обмеження. Виходить, що через пошкодження неможливо доставити споживачам електроенергію в повному обсязі. В Одесі – аварійні відключення, які діють і наразі. Водночас в більшості інших районів області не існує перешкод для доставлення електроенергії споживачам. Тому там ситуація зі світлом дещо відрізняється.

Оскільки масштаб аварії доволі суттєвий, обмеження енергоживлення цього разу будуть більш тривалими. Однак точний час відновлення поки невідомий.

Тим часом прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив протягом доби завезти до Одеси всі потужні генератори. Вони є в наявності у Міністерства енергетики. Він назвав ситуацію складною, а масштаб аварії – суттєвим. Через це не вдається відновити живлення навіть об'єктів критичної інфраструктури.

Чому у Києві деяким будинкам неможливо відключати світло

Раніше ми вже вам розповідали, що у Києві є 3% будинків, яким технічно неможливо відключати світло. Ці будинки підключені до ліній критичної інфраструктури, вони перебувають поза групами, тож відключити їх централізовано неможливо. Загалом таких будинків у місті було близько 1 500.

"Проте завдяки співпраці колег з КМДА та перепідключенню на інші лінії, зараз їх 750, з яких 400 мають відключатися ЖЕКами, ОСББ і керуючими компаніями, щоб дати змогу енергосистемі бути ще більш стабільною", – підкреслив гендиректор компанії YASNO Сергій Коваленко.

Раніше ми розповідали, як влада хоче підвищити стійкість енергосистеми. Також ми писали, які українські електростанції виробляють найбільше світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.