Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні почали масштабну відбудову: хто тепер займатиметься відновленням житла

Для оптимізації робочого процесу кабмін створює Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури України

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Prо Гроші

В Ірпені почнуть відновлення перших 18-и багатоквартирних будинків, які були пошкоджені під час окупації

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Prо Гроші

Уряд почав масштабні роботи з відбудови будинків, які було пошкоджено внаслідок воєнних дій. Для цього створюється нова структура – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України. Вона буде діяти на базі Держагентства інфраструктурних проєктів та Держагентства автомобільних доріг ("Укравтодор").

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Уряду.

"Вчора в Ірпені ми анонсували відновлення за рахунок коштів платформи United24 перших 18-и багатоквартирних будинків, які були пошкоджені під час російської окупації частини Київщини. Це початок масштабної роботи з відбудови житла, яку ми будемо проводити по всій країні", – зазначив Шмигаль.

Для цього уряд створює на базі Державного агентства інфраструктурних проектів та Державного агентства автомобільних доріг нову структуру – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

За словами прем’єра, це дозволить оптимізувати робочі процеси, уникнути хаотичності у плануванні та реалізації проєктів.

Представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук уточнив, що уряд 13 січня реорганізував Держагентство інфраструктурних проєктів України шляхом приєднання його до Держагентства автомобільних доріг України.

Відповідний орган матиме назву – Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Скільки грошей знадобиться для відбудови України

Шмигаль розраховує залучити понад 600 млрд гривень для відновлення пошкодженої інфраструктури у 2023 році.

"Вже зараз ми знаємо джерела надходження 110 млрд грн на відбудову цього року. Водночас ми розраховуємо, що нам вдасться акумулювати в шість разів більше коштів, аби уже в 2023-у відновити якнайбільше інфраструктури та житла українців", – додав прем'єр.

За його словами, важливою частиною співпраці з Європейським Союзом буде саме спільна реалізація плану великого відновлення України.

Про те, скільки років знадобиться для того, щоб повністю відновити міста України, читайте в нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, який бізнес після війни відновлючатимуть в першу чергу. Також ми розповідали, за чиї кошти влада планує відновлювати Україну після війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.