Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Енергетична система в безпеці: українцям пояснили, які інновації врятують від блекаутів

Розповідаємо, як влада планує захищати об'єкти критичної інфраструктури, та які методи будуть використані вперше в світі

Фото: Pixels. Колаж: Pro Гроші

Енергетична система україни надійно захищена

Фото: Pixels. Колаж: Pro Гроші

Цей осінньо-зимній період може бути досить важким для України. Росія уже відновила удари по критичній інфраструктурі, а тому захист цих об`єктів є однією з пріоритетних задач для влади. В Київській міській військовій адміністрації запевнили, що в цьому сезоні задіють інноваційні заходи захисту енергомережі.

Про це повідомила Київська міська військова адміністрація в Telegram.

"З минулорічного жовтня по березень – шість місяців поспіль енергетична інфраструктура України (та Києва зокрема) була головним об'єктом повітряних агресій ворога. Рашистські масовані атаки ракетами та дронами пошкодили близько 63% енергетичних потужностей міста", – розповів начальник КМВА Сергій Попко.

Але, за словами начальника КМВА, минула зима принесла нам, як лихо, так і досвід. Разом із енергетиками і комунальниками проведені роботи для відновлення працездатності київських ТЕЦ. На його думку, фізичний захист важливих об’єктів і резервування мереж — це пріоритетні завдання цьогоріч.

Також в Укренерго запевнили, що їх співробітники працювали 24/7, щоб до старту опалювального сезону в 2023 році відновити всі пошкоджені об’єкти інфраструктури.

"Магістральні мережі Укренерго готові передавати зимові збільшені обсяги електроенергії. Були вибудувані споруди фізичного захисту енергооб'єктів (вперше у світі). Підготовлені схеми резервного живлення та варіанти подолання можливих наслідків (також вперше в світі)", – сказав Попко.

Він також впевнений, що консолідація зусиль уcix – ЗСУ в особі сил протиповітряної оборони, влади, енергетиків, комунальних служб та кожного киянина допоможе зруйнувати наміри ворога цієї зими.

Як в Євросоюзі оцінюють готовність енергосистеми України

Українські енергетики важко працювали щоб опалювальний сезон цьогоріч розпочався вчасно та без важких наслідків для населення України. Втім створити додаткову стійкість енергетичної системи України все ще не вдалось, а отже вона вразлива до нових атак з боку Росії.

"Багато зусиль пішло просто на те, щоб відремонтувати те, що було зруйновано. І чи вдалося нам створити додаткову стійкість? Чи ми в кращому становищі, ніж минулої зими? Я так не думаю", — заявив керівник енергетичної групи у відділі розширення Європейського Союзу Маркус Ліппольд.

Він також відмітив, що це були титанічні зусилля, які мали успіх, але цього все ще недостатньо і їх потрібно продовжувати.

Раніше ми писали, що треба знати про зберігання продуктів під час блекауту, а також що буде графіками та відключеннями світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.