Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

І буде світло! У Yasno спрогнозували, коли припиняться проблеми з електроенергією

Українцям також натякнули, коли енергетики скасують графіки екстрених відключень

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Як довго українцям ще вимикатимуть світло

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Жити в умовах постійних відключень світла українцям доведеться до березня 2023 року, за умови, що взимку Україна зможе відмовитись від стабілізаційних відключень.

Про це під час телемарафону розповів гендиректор енергокомпанії YASNO Сергій Коваленко.

За його словами, це базовий сценарій розвитку ситуації.

"Потрібно розуміти, коли ми взагалі відмовимося від графіків і буде у нас 100% світло. До кінця березня, базовий сценарій, який буде для нас добрий, якщо ми проживемо зиму та початок весни у стабілізаційних графіках", – зазначив Коваленко.

Він також наголосив, що українцям поки що не варто сподіватися, що енергетики зараз повернуть стабілізаційні графіки по всій країні.

"Ми бачимо, що є обмеження генерації по всій країні і колегам ще потрібен час", – сказав він.

У цьому питанні, за словами Сергія Коваленка, йдеться про дні, а не години або тижні.

Проблеми з енергетикою

За словами директора Центру досліджень енергетики Олександра Харченка, ремонт української енергосистеми за умови, що Росія перестане обстрілювати критичну інфраструктуру, розтягнеться на два роки.

При цьому відсутність ракетних ударів дозволить покращити стан української енергосистеми за кілька тижнів.

Через 2-3 тижні ми дійдемо до ситуації, коли майже немає або взагалі немає аварійних відключень і є відключення за графіком на 4-6 годин на добу. Ще десь через 2-3 місяці ми зможемо повністю відмовитися від відключень, енергетики зможуть забезпечити всім постійне харчування у звичайному режимі", – розповів Харченко.

Також експерт зазначив, що зараз найважливішим для України є відновити власні можливості для генерації електроенергії. Для цього потрібно з'єднатися з енергосистемою низки вугільних та гідроелектростанцій.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, кому з українців виплатять 6 млн грн на ремонт житла після обстрілу. Також ми писали, яку виплату отримують українські військові у разі поранення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.