Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У YASNO назвали дві причини, чому в Києві не відключають світло за графіками

Киянам пояснили, як вони можуть допомогти повернутися до планових відключень світла

Колаж: Pro Гроші

Кияни можуть повернутися до відключень по графіках

Колаж: Pro Гроші

Станом на ранок 2 грудня, Київ збільшив ліміт на споживання електроенергії та поступово наближається до планових відключень.

Про це повідомили у пресслужбі КМВА.

Водночас, за словами гендиректора YASNO Сергія Коваленка, все частіше виникають аварії в енергосистемі. На це є декілька причин.

  • Перша – містяни починають вмикати в розетки все, як тільки подається світло. Автоматика вибиває від перепадів напруги.
  • Друга – погода. Містяни продовжують користуватися електрообігрівачами. Вони створюють неабияке навантаження на мережу.

"Ми просимо киян, не вмикайте відразу усі електроприлади у вашій оселі. Миттєве пікове навантаження негативно впливає на енергосистему. Лише заощадливе споживання наблизить нас до планових відключень", – додали в КМВА.

Від електрики відключатимуть більше будинків

У ДТЕК поповнили перелік будинків, яким відключатимуть електроенергію. Річ у тому, що частина будинків у Києві не потрапляли під відключення електроенергії, оскільки були заживлені за тими ж лініями, що й об‘єкти критичної інфраструктури.

"Задля справедливих і рівних умов електропостачання та відключення всіх клієнтів, ДТЕК провів велику технічну роботу задля оптимізації схеми живлення критичної інфраструктури та, де це було можливо, створив для житлових будинків альтернативну схему постачання світла", – повідомили у компанії.

Тепер 750 додаткових будинків будуть відключатися на рівних умовах з іншими, що дозволить зменшити тривалість відключення для всіх киян.

Під час екстрених чи стабілізаційних відключень об’єкти критичної інфраструктури (великі насосні, котельні станції, лікарні тощо) не відключаються від електропостачання. Разом з ними раніше під відключення не потрапляли й 1 497 житлових будинків, що підключені до тих же електроліній, що й об’єкти критичної інфраструктури.

Тож, станом на 30 листопада, ДТЕК вдалося створити альтернативну схему електропостачання для близько 750 будинків, що дозволить застосовувати до них екстрені чи стабілізаційні відключення.

Нагадаємо, у вівторок, 29 листопада, прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав місцеву владу пояснити українцям, чому деякі будинки не відключають.

"Недопустимо, щоб в одних будинках не було світла по 20-30 годин, а інколи по 40 годин, тоді як інші залишаються зі світлом цілодобово. Це питання справедливості", – зазначив прем'єр.

Раніше ми писали, що в Україні почнуть перевіряти обленерго. Також ми писали про те, як вартість продуктів змінюється через відсутність світла.

Більше про відключення світла читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.