Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Польщі виявили витік на російському нафтопроводі "Дружба"

Наразі причини інциденту невідомі, місце події охороняється

Колаж: Pro Гроші

Цією трубою нафта транспортується до країн Європи

Колаж: Pro Гроші

Пізно ввечері 11 жовтня польський нафтопровідний оператор PERN виявив витік у трубопроводі "Дружба" на одній із двох ниток західної ділянки трубопроводу − приблизно за 70 кілометрів від Плоцька.

Про це йдеться у повідомленні оператора.

Це основний шлях, яким сира нафта потрапляє до Німеччини. Наразі причини інциденту невідомі − тиск на пошкодженій ділянці відключили. Друга нитка газопроводу працює без змін.

Інші елементи інфраструктури PERN, зокрема Поморська ділянка, яка транспортує сиру нафту танкерами до Польщі, а потім і до Німеччини, працюють у стандартному режимі.

Відомо, що нині всі служби PERN (технічна, оперативна, власна пожежна команда та охорона навколишнього середовища) вживають заходів згідно з алгоритмами, передбаченими для подібної ситуації.

Витік на "Північному потоці"

26 вересня стався витік газу з російського газопроводу "Північний потік-2". Пізніше повідомлялося про ще два ушкодження на "Північному потоці-1".

Спершу про аварію на газопроводі Nord Stream повідомила влада Данії, яка заборонила судам наближатися до острова Борнгольм, біля якого вночі 26 вересня і з’явилася пробоїна.

Наразі невідомо, що спричинило розрив. Європейський Союз не відкидає можливість, що за витіканням газу стоїть Росія, яка вчинила спробу саботажу та ушкодження енергетичної інфраструктури. Існує ймовірність, що труби, де зафіксували витік, можуть залишитися назавжди непридатними для використання.

Нагадаємо, німецька прокуратура вже розпочала розслідування ймовірного саботажу на двох газопроводах "Північний потік". Водночас стало відомо, що Швеція не допустить Росію до цієї справи.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.