Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Києві та області частково зникло світло 2 червня: в яких районах немає електрики

Без електроенергії залишилися споживачі в деяких районах столиці та Київської області, причина – погодні умови

Фото: УНІАН, ДТЕК, Pexels. Колаж: Pro Гроші

2 червня у Києві та області частково зникло світло через негоду

Фото: УНІАН, ДТЕК, Pexels. Колаж: Pro Гроші

У Києві через сильну бурю деякі мешканці залишилися без світла. Відключення зафіксували в трьох районах столиці. Також без електрики опинилися мешканці двох районів області.

Про це повідомили представники ДТЕК.

В другій половині дня на Київ насунулася сильна гроза. Українців зненацька застав поривчастий вітер, який може призвести до падіння дерев та обриву проводів. Внаслідок складних погодних умов зникла електроенергія у Подільському, Оболонському та Святошинському районах, а також у Фастівському і Бучанському районах Київської області.

Відомо, що ремонтні бригади ДТЕК перевели у посилений режим, аби якнайшвидше повернути світло в домівки та ліквідувати наслідки негоди. Фахівці ДТЕК рекомендують громадянам бути пильними та не нехтувати правилами безпеки. Особливо ретельно треба слідкувати за лініями електропередачі та не наближатися до них.

Блекаут влітку – це реально?

Хоч енергетичну систему досі не відновили до нормального стану, віялові відключення через нестачу генерації влітку малоймовірні. Таку думку висловив керівник Укренерго Володимир Кудрицький. Він зауважив, проблему дефіциту електроенергії можна вирішити кількома способами:

  • імпортом з Європейського Союзу;
  • підтримкою додатковими генерувальними потужностями.

"Зазвичай влітку такі теплоелектроцентралі використовуються мало, але ми можемо включити додаткову генерацію на газу, якщо буде така потреба", – уточнив фахівець.

З іншого боку, не варто остаточно відкидати можливість відключень, бо це може статися не лише через дефіцит генерації. Досить вагома причина – пошкодження в мережах. Зокрема 30 травня частина України залишилася без світла, бо відбулося одночасне вимкнення магістральних ліній електропередачі.

Тарифи на світло змінилися

З 1 червня побутові споживачі платитимуть за електроенергію 2,64 грн за кВт-год. Цей тариф діятиме до 31 грудня поточного року, після чого його можуть вкотре переглянути. Міністр енергетики Герман Галущенко виступив ініціатором підвищення, він зауважив, що тепер громадяни витрачатимуть на світло більшу суму, приблизно на 250 грн.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, не погодилася з таким тарифом, оскільки вважає доцільним підвищення до 2,88 грн за кВт.

При цьому пільговий нічний тариф не змінився: він досі становить 0,5 (тобто 1,32 грн за кВт-год) від денного. Ціна актуальна з 23 години вечора до 7 години ранку.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в Укренерго спрогнозували, що відбуватиметься з електроенергією влітку. Також ми повідомляли, що в ЄС вперше змогли забезпечити 100% споживання зеленою енергетикою.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.