Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У Києві кардинально змінилася ситуація зі світлом. В YASNO пояснили, що відбувається

Також у компанії роз'яснили, чи можуть жителям столиці відключати електроенергію поза графіками

Колаж: Pro Гроші

В Києві почали відключати світло за графіками

Колаж: Pro Гроші

Протягом 4 січня у Києві вдалося забезпечити відключення електроенергії у межах графіків.

Про це повідомив генеральний директор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко в Facebook.

За його словами, 4 січня перший день система працювала у повноцінних стабілізаційних графіках.

"Завдяки зусиллям енергетиків зараз можемо відключати навіть не групами, а використовуючи лише 5-6 черг в одній групі", – пояснив Коваленко.

Він також додав, що відключення поза графіками можуть відбуватися, якщо вони аварійні. Коваленко пояснив, що це не дивно, адже аварії на лініях ставалися і раніше, так само як і зараз.

"Тому уважно стежте за графіками, не вмикайте всю техніку в розетки водночас. Якщо у вас немає світла поза графіком, подивіться на сайт ДТЕК Київські електромережі, в чому може бути причина. Якщо у вас локальна аварія – звертайтеся до колег у соціальні мережі", – закликав гендиректор YASNO.

Він пояснив, що коли Росія почала атакувати українську енергосистему, в компанії YASNO вирішили, що будуть активно пояснювати клієнтам, що відбувається у галузі.

"Так, ремонт мереж, балансування енергосистеми, генерація електроенергії – це не наші питання. Але наш пріоритет як сервісної компанії – допомогти клієнтам розібратися у складних речах. Тому продовжуємо це робити", – додав Коваленко.

Ситуація зі світлом може покращитися

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в Україні планують налагодити роботу мініелектростанцій, щоби унеможливити тривале виведення з ладу енергосистеми після російських ракетних обстрілів.

За його словами, мініелектростанції допомагатимуть постачати воду і тепло у населені пункти, а також забезпечуватимуть енергетичну безпеку атомної генерації.

"Їх призначення – убезпечити основні станції, сформувати критичний резерв і незалежність генерування енергії", – зазначив він.

Водночас у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій додають, що двадцять таких міністанцій можуть видати потужність одного атомного блоку.

"До прикладу, для старту атомного блоку необхідно 100-150 МВт. Генератори такої потужності не досягають, а ось мініелектростанції добре впораються з цим завданням", – підкреслюють у відомстві.

Раніше ми писали про те, коли в Україні скасують графіки відключень світла. Також ми розповідали, що українцям у січні роздадуть безкоштовні LED-лампи.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.