Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У двох районах Києва змінили логіку відключення світла – де саме та в чому причина

У Києві останнім часом дуже часто застосовують аварійні відключення електроенергії

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У двух районах Києва знову застосовують аварійні відключення світла

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Вже декілька днів в деяких районах Києва запроваджують екстрені відключення світла не дотримуючись графіків. Ввечері 5 листопада також екстрено відключають світло у двох районах столиці, щоб уникнути аварій.

В яких районах столиці екстрено відключать світло ввечері 5 листопада повідомляє YASNO.

На лівому березі Києва екстрено відключатимуть електроенергію у Дарницькому та Дніпровському районах. Графіки стабілізаційних відключень для цих районів будуть не актуальні, поки ситуація не стабілізується. Такі відключення необхідні, щоб уникнути масових аварій.

Відключення світла не за графіками

Новобудови, в яких відключають світло не за встановленим графіком, називають "специфічними", за документами ці будівлі досі оформлені, як будмайданчики. Через те, що вони є промоб'єктами, графік відключень електроенергії застосовують більш жорстокий. Тобто вимикають світло за іншими графіками та надовго.

Щоб надалі не повторювались такі ситуації, в Україні ухвалили закон, який передбачає звернення забудовників до ДТЕКу та до YASNO, щоб зареєструвати вже заселений будинок. Тільки тоді жителі зможуть платити за світло за не підвищеним тарифом, а фахівці з електропостачання зможуть отримати інформацію про необхідні обсяги електроенергії для будинку та внесуть його у графіки.

Чому в будинках по різному вимикають світло

У таких випадках є декілька варіантів:

  • може трапилася аварія, дізнатися, чи це так, можна у чат-боті оператора системи розподілу;
  • кожен будинок підключений до загальної електромережі. Тому у сусідніх будинках (або навіть під'їздах) може працювати декілька ліній електропередач, які належать до різних груп і відключаються за різними графіками;
  • якщо у сусідів взагалі не вимикають, швидше за все, вони підключені на лінію із критичним об'єктом.

Ще одна важлива річ: компанія не може вирахувати комбінації, які трапляються в окремих будинках. Наприклад, може статися аварійне відключення, а потім стабілізаційне, і в результаті – будинок без світла досить тривалий час.

Раніше ми розповідали, які свічки категорично не можна купувати для дому. Також ми писали, як обмежити споживання електроенергії без шкоди особистому комфорту. Більше про відключення світла в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.