Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

У двох областях знову діють графіки відключення світла – де покращилася ситуація

Споживачі знову можуть звіряти час вимкнень електроенергії з графіками

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Світло повернулося до двох областей України

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Попри намагання російських окупантів пошкодити енергетичну інфраструктуру до такого стану, щоб позбавити українців світла надовго, наші фахівці змогли масштабувати проблеми та повернути громадянам стабілізаційні відключення.

Про це повідомила пресслужба ДТЕК.

Вранці, 10 лютого, було скасовано графіки у столиці, Київській та Дніпропетровській областях, щоб мінімізувати ризики та зберегти цілісність загальної енергетичної мережі. Втім станом на 15:30 місцеві жителі знову можуть користуватися графіками, оскільки екстрені обмеження більше не діють.

Укренерго довело до відома громадян, що на невизначений час скасовуються заплановані заміри реальних обсягів споживання. Наразі в системі недостатньо потужності, щоб повністю забезпечити світлом одразу кілька регіонів. "Оприлюднений раніше графік проведення вимірів фактичного споживання електроенергії наразі скасовано. Про новий розклад проведення вимірів та необхідного для цього зняття обмежень споживання буде повідомлено додатково", – йдеться у повідомленні компанії.

Досі залишається непростою ситуація на Харківщині та Хмельниччині, де також застосовують аварійні та мережеві обмеження. В цих регіонах зафіксували влучання в критичні інфраструктурні об’єкти. Тож на місцях прильотів працюють ремонтні бригади, які займаються аварійно-відновлювальними роботами.

Наслідки масованого ракетного обстрілу 10 лютого

Десятки ракет в ранковий час перетнули український кордон і перебували в повітряному просторі, поки їх не збивала система протиповітряної оборони. На жаль, є кілька потраплянь, які зашкодили енергетиці держави. Ударів зазнали об’єкти в Івано-Франківській, Харківській, Хмельницькій областях і Києві. Це спонукало відмовитися від графіків, аби перебої з електропостачанням не торкнулися набагато більшої кількості громадян.

Як уточнив міністр енергетики Герман Галущенко, постраждали об’єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох регіонах. Плюс пошкоджено чотири теплоелектростанції ДТЕК, їх обладнання зазнало серйозної шкоди. Задля безпеки співробітників на місцях знаходилися тільки критично необхідні фахівці, інші працювали у віддаленому режимі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в одній з областей тестуватимуть нові графіки відключень світла. Також ми повідомляли, що українцям встановили нові ліміти на електроенергію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.