Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Турбує кожного з нас : чому в Україні нерівномірно вимикають світло

Гендиректор ДТЕК розповів, чому українцям нерівномірно вмикають електроенергію

Фото: Уніан. Колаж Pro Гроші

Чому українцям нерівноміро вмикають світло

Фото: Уніан. Колаж Pro Гроші

В Україні ще від жовтня тривають аварійні або екстренні відключення світла через російські обстріли, які пошкодили об'єкти енергетичної інфраструктури нашої країни. Однак відключення світла можуть бути нерівномірною через відсутню можливість передати необхідний обсяг електрики через певний вузол.

Про це в ефірі телемарафону розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

"По-перше, у нас є мережеві обмеження. Тобто руйнація мережі через обстріли", – зазначив він.

За його словами, світло може вимкнутися аварійно через перевантаження системи, а також через те, що українці споживають забагато електроенергії. Через це деякі будинки можуть бути без світла, тоді як в інших споживачів електроенергія може зникати набагато рідше.

"Немає можливості передати необхідний обсяг електрики через певний вузол. Тому 100% рівномірності ми зараз забезпечити не можемо", – заявив Дмитро Сахарук.

Енергетика країни: яка ситуація наразі

Українські фахівці продовжують роботу над стабілізацією енергосистеми країни після масштабних ракетних обстрілів з боку Росії. Як зазначив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, наразі ситуація ще залишається складною, але енергетики вже мають можливість давати світло в будинки українців на 5-6 годин на день.

"Так, ситуація складна, є дефіцит. Але при дефіциті в системі у 30%, витратах мережі та першочерговому підключенні критичної інфраструктури, для населення в кожній області залишається 50-60% на покриття потреб. Цього достатньо, щоб рівномірно розподілити навантаження вимушених відключень між всіма споживачами, щоб люди включали світло принаймні на 5-6 годин на день, — заявив Денис Шмигаль.

Коли чекати нових блекаутів

Кілька українських високопосадовців, в тому числі президент Володимир Зеленський, попередили громадян про можливі масовані ракетні атаки з боку російських окупантів цього тижня.

За словами Зеленського, поточний тиждень може бути не менш складним ніж той, що минув.

На думку президента, Росія й надалі використовуватиме ракети для обстрілу українських міст, тож українцям не варто ігнорувати сигнали повітряної тривоги, проте потрібно допомагати іншим людям за можливості та потреби.

Раніше ми розповідали, чому в енергосистемі країни зростає дефіцит потужності. Також ми писали, чи загрожує Україні дефіцит пального на фоні того, що громадяни масово завозять в країну генератори.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.