Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Коли чекати на нову ракетну атаку? Зеленський закликав приготуватися

Володимир Зеленський закликає не ігнорувати повітряні тривоги, адже доведеться знову пережити масовану ракетну атаку

Фото: Укрінформ, Zelenskiy. Колаж: Pro Гроші

Зеленський впевнений, що Росія нанесе нові ракетні удари

Фото: Укрінформ, Zelenskiy. Колаж: Pro Гроші

Кілька українських високопосадовців, в тому числі президент Володимир Зеленський, попередили громадян про можливі масовані ракетні атаки з боку російських окупантів цього тижня. Передбачається, що агресор готує нові удари по Україні.

Президент озвучив свій прогноз у щоденному вечірньому зверненні 27 листопада.

За словами Зеленського, поточний тиждень може бути не менш складним ніж той, що минув. Нагадаємо, 23 листопада Росія вкотре здійснили ракетний обстріл України, руйнуючи енергетичну інфраструктуру та цивільні об'єкти. В результаті було знеструмлено всі атомні станції, більшість теплових та гідроелектростанцій. Велика частина держави опинилася без електроенергії, були перебої з водо- і теплопостачанням.

Президент передбачає, що поки в росіян є ракети, вони будуть запускати їх по Україні, тож не варто ігнорувати сигнали повітряної тривоги, проте потрібно допомагати іншим людям за можливості та потреби. "Наші Сили оборони готуються. Уся наша держава готується. Усі сценарії опрацьовуємо, у тому числі з нашими партнерами", – запевнив очільник.

Як зазначив Зеленський, наразі Україна застосовує стабілізаційні графіки відключень, енергетики здебільшого відновили енергосистему, проте нові удари можуть знову завдати чималих руйнувань. Тож потрібно бути готовими до різних сценаріїв.

Те ж саме озвучив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія під час загальнонаціонального телемарафону 26 листопада: "Потрібно заздалегідь приготувати запаси продуктів у сухому вигляді на тривалий період, тому що є інформація, що наступного тижня можуть бути нові ракетні удари й будуть нові блекаути".

Того ж дня голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім закликав мешканців регіону підготуватися до нових обстрілів та зробити запаси стратегічних продуктів, тобто запастися водою, продуктами харчування, зарядити засоби зв'язку та альтернативні джерела електроенергії, а також домовитися з родичами й друзями про можливі місця зустрічі у випадку відсутності зв'язку.

Скільки ще ракет у Росії

Військовий експерт Олег Жданов 27 листопада на своєму YouTube-каналі зауважив, що не варто рахувати російські ракети, адже зброї у них ще багато. Зокрема, завдяки запасам Радянського Союзу, а також ракетам, виготовленим РФ раніше. Через постійні потреби у снарядах попит збільшується, а кількість зменшується, проте це не означає, що запаси вичерпано, оскільки заводи можуть безперервно виготовляти нові для накопичення та нових масованих обстрілів.

"Я завжди дотримуюсь думки, що не потрібно рахувати російські ракети. Їх там ще дуже багато. Сказати точно не може ніхто: ні розвідка НАТО, ні наша", – наголосив експерт.

Востаннє Росія випустила по Україні 67 ракет, протиповітряна оборона збила 51 ракету та 5 дронів-камікадзе.

Раніше сайт Pro Гроші писав, які ТРЦ в Києві продовжують працювати під час відключень світла. Також ми повідомляли, куди звертатися, якщо електрики немає понад чотири години.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.