Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Світло відключатимуть по-новому? Чи змінили підхід до екстрених відключень

Раніше міський голова Ірпеня повідомив, що ДТЕК вимикатимуть світло під час повітряних тривог

Фото: ДТЕК. Колаж: Pro Гроші

В Україні будуть вимикати світло під час повітряних тривог

Фото: ДТЕК. Колаж: Pro Гроші

Міський голова Ірпеня Олександр Маркушин видалив своє звернення про те, що ДТЕК планує екстрено вимикати електроенергію по всій Київській області, якщо лунатимуть сигнали повітряної тривоги.

Натомість він опублікував офіційне звернення ДТЕК.

Уточнення щодо застосування відключень в області

"Оператор системи розподілу ДТЕК Київські регіональні електромережі не приймає рішень щодо обмежень електропостачання. Вони відбуваються лише за потреби, якщо треба збалансувати енергосистему і є відповідне розпорядження оператора енергосистеми НЕК Укренерго. В залежності від цих розпоряджень відбуваються стабілізаційні (згідно із графіками) або екстрені (без графіків) відключення", – йдеться в повідомленні.

Дізнатись, які відключення застосовуються в області в конкретний період часу, незалежно, чи є повітряна тривога, чи її немає, клієнти можуть 24/7 на сайті ДТЕК Київські регіональні електромережі.

Режим надзвичайного стану

Внаслідок ракетного обстрілу українська об’єднана енергетична система втратила понад 50% споживання, тобто наразі немає можливості здійснювати генерацію та постачання такого обсягу для всіх, навіть на об’єкти критичної інфраструктури. З огляду на ситуацію, в Укренерго оголосили надзвичайну ситуацію, що означає повернення до екстрених обмежень.

За інформацією голови Міністерства енергетики Германа Галущенко, постраждали теплові, гідроелектростанції, підстанції магістральних мереж 330-750 кВ тощо. Всього об'єктів генерації, яким завдали руйнації російські ракети, дев’ять. Також відбулися обмеження виробництва атомної генерації. Щоб якнайшвидше відновити мережу, працюють фахівці, паралельно оцінюючи масштаби пошкоджень.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що в мережі показали, як виглядає ракетна атака з вікна літака. Також ми повідомляли, що ракети "вдарили" і по долару, та розповідали, скільки коштує валюта в обмінниках.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.