Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вибухи в Україні: в мережі показали, як виглядає ракетна атака з вікна літака

Навіть жителі сусідньої країни можуть спостерігати, як російські окупанти обстрілюють Україну

Фото: Gamerwall. Колаж: Pro Гроші

З вікна літака в Молдові помітили обстріли України

Фото: Gamerwall. Колаж: Pro Гроші

Росіяни вкотре здійснили масований ракетний обстріл України. Вранці, 16 грудня, повітряна тривога розповсюдилась по всій території держави, після чого протягом кількох годин тривала атака. Її могли помітити навіть з повітряного простору сусідньої держави.

Відео опублікувала журналістка "Факти ICTV" Ірина Шлепніна.

За інформацією видання, їхня співробітниця виклала у мережу відео, як виглядають вибухи в Україні з вікна літака. Коли конкретно було знято представлені кадри, не уточняється, проте відомо, що літак знаходився у той час у повітряному просторі Молдови.

Нагадаємо, що внаслідок ракетного обстрілу перебої з електропостачанням виникли також у Молдові. За інформацією молдовського державного оператора електромережі Moldelectrica, існує високий ризик відключень електроенергії, хоча поки споживачів не обмежували.

Кожного разу наші сусіди страждають від російських атак разом з Україною. Зокрема під час останніх обстрілів (23 листопада) також зникало світло чи не по всій державі, на що довелося негативно відреагувати владі Молдови.

"Ми не можемо довіряти режиму, який залишає нас у темряві та холоді, який навмисно вбиває людей заради простого бажання тримати інших людей бідними та смиренними. Як би важко не було, наш єдиний шлях має залишатися до вільного світу", – написала президентка Мая Санду у соціальні мережі Facebook.

До того, внаслідок обстрілів 5 грудня на територію країни впала російська ракета. Міністерство оборони Молдови офіційно підтвердило, що снаряд впав у Бричанському районі. На щастя, жертв і постраждалих не було.

Скільки ракет випустили по Україні 16 грудня

Росіяни запустили щонайменше 72 ракети. Як повідомив речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов, 40 з них летіли в сторону столиці, але системі протиповітряної оборони вдалося збити 37. "Київ витримав одну з найбільших ракетних атак із початку повномасштабного вторгнення", – уточнили в КМДА.

Прессекретар Повітряних сил Юрій Ігнат зауважив, що російські окупанти використали ракети Х-555 та Х-101, які були випущені з літаків Ту-95. Також здійснили пуски "Калібрів" із Чорного моря та ракет С-300. "Росія випустила по Україні все, що в них було, крім іранських дронів-камікадзе. Вперше запускали Ту-95 з Енгельса. Раніше такого не було", – констатував Юрій Ігнат.

Також окупанти підіймали СУ-35 та МІГ-31. Як наслідок, є влучання в енергооб'єкти на сході та на півдні, застосовують екстрені вимкнення світла по всій території України. До того, в Укренерго оголосили надзвичайну ситуацію через падіння обсягів генерації до 50%.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у Молдові почалися масові відключення світла після обстрілів РФ. Також ми повідомляли, що в Укренерго оголосили надзвичайну ситуацію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.