Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ситуація зі світлом у Києві 14 лютого: які райони потрапили до "зони ризику"

Спеціалісти запевнили, що завдяки роботі всіх блоків атомних електростанцій вдається виробляти значно більше електроенергії

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У яких районах Києва 14 лютого можливі відключення світла

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У вівторок, 14 лютого, в Києві не планують застосовувати стабалізаційних відключень світла, тому що "Укренерго" не сформувало лімітів споживання. Однак, у деяких районах столиці все ж можливі вимкнення електроенергії.

Про це повідомив у Facebook генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

"Вже кілька днів "Укренерго" не формує ліміти для регіонів. А отже, генераційних обмежень у нас практично немає. Згідно з повідомленнями Міненерго та "Укренерго", наразі у роботі всі дев'ять енергоблоків атомних електростанцій, працюють додаткові блоки на деяких ТЕС, більш активно працюють ГЕС. Це все дає змогу виробляти більше електроенергії", – розповів Коваленко.

Він підкреслив, що така ситуація все одно не дозволить системі працювати безперебійно, оскільки її ще не повністю відновлено після російських атак.

У яких районах столиці 14 лютого можливі відключення світла

  • Голосіївський;
  • Святошинський;
  • Шевченківський.

"Мережі НЕК "Укренерго", пошкоджені через обстріл, поки що не можуть передавати такі обсяги електроенергії, щоб забезпечити всіх киян світлом. Тому тут можуть використовуватись локальні відключення за графіками", – уточнив Коваленко.

Яка ситуація зі світлом у столиці 13 лютого

У Києві, попри заяви "Укренерго", усе ж були ймовірними погодинні відключення електроенергії 13 лютого. Як повідомив в етері телемарафону генеральний директор YASNO Сергій Коваленко, мова йшла не про усе місто, а лише про деякі райони. А саме:

  • Голосіївський;
  • Святошинський.

За словами Коваленка, у столиці вже декілька днів не діють обмеження з точки зору об'ємів генерації. Але є декілька інфраструктурних об'єктів "Укренерго", які вже давно пошкоджені. Наразі обладнання ремонтують, але воно працює в обмеженому режимі.

"У пікові години у Голосіївському та Святошинському районах, коли зростає споживання, застосовуються графіки відключень", — зауважив Коваленко.

Де в Україні 13 лютого не вимикали електроенергію

Станом на ранок 13 лютого було відомо, що графіки відключень світла скасовані в Одеській, Полтавській та Дніпропетровській областях. Не планували відключати світло також і у Запорізькій області та на Рівненщині. Загалом обленерго по всій Україні повідомляли, що графіки відключень тимчасово не діють.

Водночас виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в етері телемарафону розповів, що, крім обмежень генерації, існують мережеві обмеження. Через це у низці областей електроенергію можуть вимикати.

Також він зазначив, що фахівці досі ремонтують багато точок, які постраждали внаслідок російських обстрілів, наприклад, в Одесі, на Київщині, Харківщині й Запоріжжі.

Раніше ми писали про те, чи відключатимуть світло українцям навесні. Також ми розповідали, що загрожує українцям, які під час війни накопичили борги за електроенергію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.