Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні призупинили відключення світла: що відбувається і як довго це триватиме

Темпи відновлення енергосистеми України швидші за її руйнування, але розслаблятися ще зарано

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні поліпшилася ситуація зі світлом

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні вдалося дещо стабілізувати баланс в енергосистемі, тож у понеділок, 13 лютого, Укренерго не запровадило обмеження щодо споживання електроенергії. Уникнути відключень світла вдалося завдяки декільком факторам, але це зовсім не означає, що світло в домівках українців тепер буде постійно.

Про це попередив в етері телемарафону директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

За його словами, скасувати обмеження вдалося завдяки:

  • збільшенню генерації;
  • зниженню споживання на вихідних;
  • потеплінню;
  • ремонту мереж.

Але у деяких регіонах ситуація з електроенергією усе ще є дуже складною.

"У нас залишається багато точок, які сильно постраждали в результаті обстрілів і які ще не відремонтовані повністю. Наприклад, Одеса, Київщина Харківщина, Запоріжжя", – розповів Сахарук.

Тим часом голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону зазначив, що темпи відновлення енергосистеми швидші за її руйнування.

"Це все може змінитися звичайно ж, тому не будемо розслаблятися. Але, якщо все йтиме як зараз, то все буде змінюватися на краще", — зазначив Кудрицький.

Де в Україні 13 лютого не вимикатимуть електроенергію

За інформацією ДТЕК, графіки погодинних відключень світла наразі не діють у Києві, Київській та Одеській областях. Також про скасування обмежень повідомили жителів Полтавської області.

"На 13 лютого НЕК "Укренерго" не довело ліміти потужності для Полтавської області. Тому не плануємо застосовувати графік погодинних відключень", — йдеться у повідомленні Полтаваобленерго.

Не планують відключати світло також і у Запорізькій області. Загалом на всій території України обленерго повідомляють, що графіки відключень тимчасово не діють.

Наслідки масованого ракетного обстрілу 10 лютого

Під час останнього ракетного удару по Україні російській авіації таки вдалося зашкодили українській енергетиці. Ударів зазнали об’єкти в Івано-Франківській, Харківській, Хмельницькій областях і у Києві. Тоді в Україні застосували аварійні відключення світла, аби перебої з електропостачанням не торкнулися набагато більшої кількості громадян.

За словами міністра енергетики Германа Галущенко, постраждали об’єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох регіонах. Плюс пошкоджено чотири теплоелектростанції ДТЕК, їхнє обладнання зазнало серйозних пошкоджень.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав, де в Україні тестуватимуть нові графіки відключення світла. Також ми пояснювали, чи відключатимуть світло українцям навесні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.