Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Частина Києва залишиться без світла 13 лютого — що сталося

В Укренерго розповіли про ситуацію зі світлом станом на 13 лютого

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Світло 13 лютого не вимикатимуть майже на всій території України

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні у понеділок, 13 лютого, спостерігається зростання споживання електроенергії, але серйозного дефіциту потужності в енергосистемі наразі не фіксують.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Відсутність дефіциту фахівці пояснюють тим, що після ремонтних робіт знову запрацювали додаткові енергоблоки на декількох електростанціях. Завдяки цьому зросло виробництво електроенергії в енергосистемі, яке повною мірою покриває споживання.

До того ж через повінь в інтенсивному режимі працюють гідроелектростанції, а збільшення світлового дня та ясна погода сприяють генерації з відновлюваних джерел енергії. Також триває імпорт електроенергії зі Словаччини.

"Таким чином через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на сьогодні поки що не доводились. Заміри фактичного споживання в областях України проводяться відповідно до графіка", — додають в Укренерго.

Що зі світлом у Києві

Тим часом у столиці, попри заяви Укренерго, усе ж ймовірні погодинні відключення електроенергії 13 лютого. Як повідомив в етері телемарафону генеральний директор YASNO Сергій Коваленко, мова йде не про усе місто, а лише про деякі райони. А саме:

  • Голосіївський;
  • Святошинський.

За словами Коваленка, у столиці вже декілька днів не діють обмеження з точки зору об'ємів генерації. Але є декілька інфраструктурних об'єктів Укренерго, які вже давно пошкоджені. Наразі обладнання ремонтують, але воно працює в обмеженому режимі.

"У пікові години у Голосіївському та Святошинському районах, коли зростає споживання, застосовуються графіки відключень", — зауважив Коваленко.

Де в Україні 13 лютого не вимикатимуть електроенергію

Наразі відомо, що погодинні графіки відключень світла скасовані в Одеській, Полтавській та Дніпропетровській областях. Не планують відключати світло також і у Запорізькій області та на Рівненщині. Загалом обленерго по всій Україні повідомляють, що графіки відключень тимчасово не діють.

Водночас виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в етері телемарафону розповів, що, крім обмежень генерації, існують мережеві обмеження. Через це у низці областей електроенергію можуть вимикати.

Також він зазначив, що фахівці досі ремонтують багато точок, які постраждали внаслідок російських обстрілів, наприклад, в Одесі, на Київщині, Харківщині й Запоріжжі.

Раніше ми розповідали, куди скаржитися українцям, якщо світло вимикають поза графіком. Також ми писали, як хочуть змінити підхід до відключень світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.