Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ситуація складна. В Укренерго пояснили, чи можливі відключення світла на кілька днів

Українців попередили, до яких за тривалістю відключень електроенергії треба готуватися

Колаж: Pro Гроші

В Укренерго пояснили, що буде з відключеннями світла

Колаж: Pro Гроші

В Укренерго не виключають, що відключення світла можуть бути більш тривалими і продовжуватися навіть кілька днів.

Про це заявив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що ворог взагалі хоче знищити енергосистему та спричинити тривалі відключення.

"Ми працюємо над тим, щоб не дати йому це зробити. Тому до можливих тривалих відключень готуватись треба, але наразі ми вводимо графіки, які є плановими і ми будемо робити все для того, щоб відключення були не дуже тривалими", – наголосив Кудрицький.

Водночас він пояснив, що ситуація в енергосистемі залишається доволі складною. Ремонтні бригади працюють, енергетики вживають всіх заходів для стабілізації ситуації.

Вже забезпечено електропостачання об’єктів критичної інфраструктури, продовжуються відновлювальні роботи на об’єктах Укренерго.

Світло може бути лише по 2-3 години

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що жителі Київської області повинні бути готові до відключень світла, які можуть тривати днями. За його словами, ситуація з енергопостачанням у області дуже складна.

Він додав, що у деяких районах можуть вводити не лише планові відключення, але і екстрені.

"І, на жаль, кількість годин, протягом яких можуть бути ці планові включення, поки що дуже коротка, це 2-3 години максимум", – додав він.

Як відомо, 15 листопада Росія випустила близько 100 ракет по території України. Після цього найскладніша ситуація виникла в північних та центральних областях.

Хто визначає черговість відключень конкретного будинку

Українці незадоволені тим, що частину споживачів електроенергії відключають від постачання, а частину – ні. Крім того, часто відключення відбуваються не за графіками.

В Укренерго пояснили, що вони – оператори системи і лише вводять в дію графіки відключення світла. А розробляють їх безпосередньо обленерго.

"Наші диспетчери бачать на моніторах лише графіки. Якщо споживання перевищує виробіток або можливість доставити в цей регіон достатньо електроенергії, вводяться обмеження", – зазначили в компанії.

При цьому, кого саме зі споживачів відключати, визначають місцеві оператори систем розподілу електроенергії (обленерго).

"Тому ми ніяк не можемо вплинути на черговість відключень конкретного будинку або вулиці", – наголошують в Укренерго.

Раніше ми писали, що відбувається з електрикою 18 листопада. До цього в Укренерго повідомили, що відбувається в енергосистемі країни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.