Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Екстрених відключень не буде? Що відбувається з електрикою 18 листопада

Розповідаємо, яка ситуація зі світлом в Україні 18 листопада та чи діятимуть аварійні відключення

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Як відключатимуть світло в Україні 18 листопада

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Після російських ракетних обстрілів по всій території України були введені екстрені відключення світла. 18 листопада в Укренерго розпорядилися застосовувати стабілізаційні графіки відключень електроенергії.

Про це повідомляє пресслужба Укренерго.

Світло відключатимуть за графіками?

У компанії зазначили, що через різке похолодання значно збільшується споживання електроенергії, тому можливе додаткове введення аварійних обмежень. Енергетики продовжують працювати над стабілізацією об'єктів інфраструктури, та докладають всіх зусиль, щоб відключення світла тривали не більше 4 годин.

"Через різке похолодання щодня збільшується споживання електроенергії в регіонах України, де вже відновлено електропостачання після масованих ракетних ударів 15 листопада по енергетичній інфраструктурі. Це ускладнює і без того непросту ситуацію в енергосистемі", – повідомляють в Укренерго.

В компанії попередили, що 18 листопада очікуються стабілізаційні відключення світла по всій території України, однак можуть бути застосовані аварійні відключення, якщо на енергосистему буде здійснено значне навантаження.

Графіки стабілізаційних відключень

Подивитися графік відключення електроенергії у конкретному місті можна на сайті компанії, що обслуговує цей регіон:

Раніше ми розповідали, коли у звільненому Херсоні з'явиться світло. Також ми повідомляли, де ситуація зі світлом надскладна. Більше про відключення світла в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.