Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ще одна область залишиться без світла – де будуть планові відключення 15 листопада

Кілька областей України 15 листопада залишатимуться без електроенергії

Колаж: Pro Гроші

15 листопада в Україні діятимуть планові відключення світла

Колаж: Pro Гроші

У вівторок, 15 листопада, на території України діятимуть планові відключення електроенергії. Обмеження будуть застосовані в восьми областях та столиці.

Таку інформацію оприлюднила пресслужба Укренерго у Telegram.

Що характерно, на відміну від попередніх днів, вимикати світло будуть не протягом всієї доби, а з 00:00 до 01:00 та з 05:00 до 24:00. Тобто у ті години, коли навантаження на мережу велике, і потрібно запобігти дестабілізації системи.

Отже, планові відключення електрики планують здійснювати у Києві, Київській, Житомирській, Харківській, Сумській, Черкаській, Чернігівській, Полтавській та, увага, Донецькій областях. Протягом тривалого часу лише сім регіонів постійно обмежували через сильні руйнування енергетичної інфраструктури, але тепер, на фоні успіхів української армії та звільнення населених пунктів від окупації, з’являється можливість розширити масштаб.

У Донецькій області також є чимало об’єктів, що потребують відновлювальних робіт, тож задля стабілізації мережі мешканці деокупованих територій змушені моніторити графіки та організовувати день відповідно до плану відключення електрики.

"Будь ласка, не полишайте звички свідомо ставитись до споживання електроенергії. Особливо в години ранкового та вечірнього пікового споживання! Це допомагає не допускати перевантаження електромереж та швидше відновлювати пошкодженні енергооб’єкти", – постійно нагадують в Укренерго.

Скільки ще триватимуть обмеження

Як повідомляє пресслужба компанії, соціальними мережами активно поширюється інформація про відміну планових відключень у столиці України.

"У Києві можуть перестати вимикати світло вже за тиждень", – зазвичай пишуть в Telegram-каналах. Проте Укренерго поспішив спростувати ці слова, адже наразі у Києві та деяких інших регіонах досі тривають відновлювальні роботи, і до їхнього завершення скасовувати обмеження не планують.

Як уточнив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в ефірі марафону "Єдині новини", з урахуванням уже проведених ремонтів планові відключення здійснюватимуть тільки у восьми областях, а не по всій Україні, якщо, звісно, не буде нових масованих ракетних атак і пошкоджень об’єктів інфраструктури.

В Укренерго працюють над тим, щоб максимально звузити території, на яких відключатимуть світло, аби якомога більше людей не страждали від відсутності електроенергії. Станом на 15 листопада можна стверджувати, що згодом обсяг відключень може зменшитися, проте найближчим часом повністю відмовлятися від них не будуть.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що віялові відключення світла більше не лякають, і розповідав, як забезпечити дім електрикою. Також ми повідомляли, що буде з цінами на генератори.

Більше про віялові відключення в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.