Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Що буде з відключенням світла в Києві вже найближчим часом? У ДТЕК пояснили

Енергетики розказали, який сценарій можна вважати "оптимістичним" для столиці за нинішніх умов

Колаж: Pro Гроші

Відключення світла в Україні продовжаться

Колаж: Pro Гроші

Киянам не варто розраховувати на те, що найближчим часом вдасться уникнути стабілізаційних відключень електроенергії.

Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, відключення по графіку – це "оптимістичний сценарій". Але окрім стабілізаційних відключень, є ризик і аварійних.

Сахарук пояснив, що окупанти продовжують бити по енергетичній інфраструктурі. Удари навіть завдають по тих об'єктах, де вже провели ремонтні роботи. Так, минулого тижня росіяни атакували "досить важливий об'єкт" наступного дня після того, як його відремонтували та запустили в роботу.

"Тому зараз програма максимум – це мати графіки, за них не виходити та жити за ними. В надії, що ми зможемо відремонтувати наступні елементи", – сказав Сахарук.

Окупанти обстріляли важливий об'єкт 11 листопада

За словами глави ДТЕК, пошкодження, завдані агресорам минулого тижня, значні, і там було пошкоджене досить унікальне обладнання. Зараз замінити його без виробництва неможливо.

"Це означає, що дай Боже, що ми обійдемося графіками стабілізаційних відключень і не буде аварійних відключень. Все для цього робимо. Ми запускаємо нашу генерацію", – заявив Сахарук.

Він пояснив, що саме тому найближчим часом уникнути стабілізаційних відключень не вдасться. За його словами, це – максимум, що можна зробити, щоб система функціонувала у тому режимі, як вона зараз працює.

Киян закликали зробити важливу покупку через відключення світла

У КМДА закликали жителів Києва дотримуватись правил протипожежної безпеки під час відключення електроенергії та придбати вогнегасники.

Киян просять дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та неухильно дотримуватися правил протипожежної безпеки під час відключення електроенергії.

"Для захисту оселі від пожежі обов’язково запасіться вогнегасником", – закликала столична влада.

В КМДА пояснюють, що вогнегасники допоможуть убезпечити себе та житло від пожежі під час використання свічок, газових пальників, пічного опалення та генераторів у періоди відключення світла.

Крім того, під час відключення електроенергії киян закликають не дозволяти дітям використовувати відкритий вогонь (наприклад, свічки). А також радять, якщо під час вимкнення світла ви перебуваєте вдома, вимкнути з розеток усі електроприлади. Це допоможе уникнути їхнього пошкодження через перепади напруги.

Раніше ми писали, що через проблеми з опаленням в Києві продовжать канікули в школах. Також ми розповідали про те, чи реальна загроза евакуації з Києва.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.