Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Новий пакет санкцій ЄС проти Росії: що буде з обмеженнями цін на нафту

Водночас, восьмий пакет санкцій стосуватиметься хімікатів, машин та сталеливарної продукції

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

ЄС поки не вводитиме обмеження цін на нафту

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Країни-члени ЄС продовжують працювати над деталями восьмого пакету санкцій проти Росії. Ймовірно, цей пакет не міститиме обмежень цін на нафту.

Про таке повідомив брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

Він зазначив, що країни "Великої сімки" (G7) продовжують опрацьовувати умови, за яких будуть запроваджені обмеження цін на нафту.

"Оскільки G7 все ще працює над деталями обмеження цін на нафту, це питання, ймовірно, не буде фігурувати в останньому пакеті санкцій ЄС проти Росії", – пише Йозвяк.

Водночас, кореспондент допустив, що у восьмому пакеті санкцій проти країни-агресорки обмеження стосуватимуться наступного:

  • хімікатів;
  • машин;
  • сталеливарної продукції;
  • осіб, які причетні до фейкових "референдумів" на тимчасово окупованих територіях України.

Що перешкоджає ЄС обмежити ціни на нафту

Інформаційне агентство Bloomberg раніше писало, що країни ЄС поспішають із обмеженнями цін на російську нафту на тлі нових заяв російського диктатора Володимира Путіна і хочуть запровадити їх протягом кількох тижнів.

Анонімні джерела агентства розповідають, що ця ініціатива могла стати частиною нового пакету санкцій, однак план зіштовхнувся з багатьма перешкодами, попри значні зусилля Єврокомісії та деяких держав.

Справа в тому, що рішення про запровадження санкцій проти агресора вимагає одностайності, а у кожного члена ЄС свої енергетичні потреби, якими вони не готові поступатися.

Головним питанням та проблемою залишається Угорщина на чолі із проросійським прем’єр-міністром та другом Путіна Віктором Орбаном.

Також поки не зрозуміло, чи буде таке обмеження цін взагалі ефективним, оскільки деякі покупці російської нафти, зокрема Китай та Індія, відмовились приєднатись до ініціативи.

Однак офіційні особи США впевнені, що обмеження цін на "чорне золото" може спрацювати навіть за цих умов.

Раніше ми писали, на скільки Росії ще вистачить запасів нафти і газу. Також сайт Pro Гроші розповідав, що Німеччина конфіскувала активи російської "Роснафти".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.