Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Німеччина конфіскувала активи російської "Роснафти"

Влада Німеччини взяла під держконтроль німецькі дочки "Роснафти"

Фото: Роснафта, Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Що буде з активами "Роснафти" в Німеччині

Фото: Роснафта, Unsplash; Колаж: Pro Гроші

Німеччина арештувала місцевий підрозділ російської нафтової компанії ПАТ "Роснафта", оскільки Берлін намагається взяти повний контроль над її енергетичною галуззю, забезпечити постачання та розірвати десятиліття глибокої залежності від Москви щодо палива.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Так, уряд Німеччини заявив, що купує німецький підрозділ "Роснафти", зокрема частки в трьох нафтопереробних заводах.

Йдеться про акції трьох нафтопереробних заводів. Так, Федеральне мережеве агентство BNetzA отримає тимчасовий контроль над компаніями Rosneft Deutschland GmbH (RDG) та RN Refining & Marketing GmbH (RNRM) та акціями трьох НПЗ: PCK Schwedt (Шведт), MiRo (Карлсруе) і Bayernoil (Фобург).

Як пише Bloomberg, Німеччина особливо сильно постраждала від економічного протистояння з Кремлем через її залежність від російського газу та нафти.

"Санкції та спроби Москви економічно покарати Європу за підтримку України ризикують схилити найбільшу економіку регіону до рецесії. Її енергетичний сектор відчуває нестачу в постачанні, а державні фінансові допомоги швидко стають карликовими порівняно з масштабами кризи", – зазначає видання.

Крім цього, уряд канцлера Олафа Шольца веде розширені переговори щодо придбання Uniper SE та двох інших великих імпортерів газу, щоб уникнути колапсу енергетичної системи.

Що відбувалося з акціями "Роснафти"

Росія продовжує отримувати величезний прибуток від продажу нафти та спонсорувати ним війну проти українців. Не останню роль цьому процесі відіграє державна нафтовидобувна компанія "Роснафта".

За даними фінансового майданчика Investing.com, рік компанія розпочала з хорошими показниками, які доходили до 570 рублів за акцію, після чого почалося невелике зниження, яке закінчилося різким обвалом.

Pro Гроші розповідають, що відбувалося з акціями "Роснафти" у 2022 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.