Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Росія знову завдала удару по енергетичній інфраструктурі поблизу Дніпра – чи буде світло

Третій день поспіль окупанти завдають ударів по підприємствах життєзабезпечення в Дніпропетровській області

Колаж: Pro Гроші

Росія знову обстріляла передмістя Дніпра

Колаж: Pro Гроші

Росія знову завдала удару по енергетичній інфраструктурі поблизу Дніпра, внаслідок чого виникла сильна пожежа і руйнування.

Про це повідомив глава Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко в Telegram.

Він наголосив, що зранку 12 жовтня росіяни здійснили чергову атаку на область.

"Третій день поспіль російські терористи б’ють по підприємствах життєзабезпечення. Ранком росіяни ударили по енергетичній інфраструктурі у Кам’янському районі. Там сильна пожежа і руйнування", – розповів Резніченко.

Він додав, що на місце виїхали рятувальники. Лише після того, як вони приборкають полум'я, енергетики спробують відновити обладнання.

"Економимо електрику! Удома, на роботі. Всюди, де можливо її заощаджувати. Зараз це надважливо", – закликав глава Дніпропетровської області.

Ситуація в області

Нагадаємо, що 11 жовтня російські ракети влучили по інфраструктурі у Павлоградському та Кам'янському районах. Зафіксовано безліч руйнувань, багато населених пунктів залишилось без світла.

Через це в області запроваджується режим тотальної економії електроенергії, щоб в першу чергу мала змогу працювати важлива соціальна інфраструктура – лікарні та транспорт.

Наразі на відновлення постачання електроенергії стали усі служби, рятувальники займаються ліквідацією наслідків прильотів, енергетики – відновлюють обладнання та намагаються підтримувати роботу системи.

"Прошу усіх заощаджувати електрику, ми працюємо та обов'язково все відновимо, просто нам потрібен час", – написав Резніченко.

Раніше ми розповідали про те, що українців закликають не вмикати потужні електроприлади в години пікових навантажень на енергосистему, а саме, з 17:00 до 23:00. При цьому, в Укренерго просять не сидіти в темряві, а просто не користуватися потужними електроприладами, як пральні машини, електрочайники, тепла підлога, пилосос чи праска. Це допомагає розвантажити енергетичну інфраструктуру та швидко провести відновлювальні роботи після масованих обстрілів РФ.

Також ми писали, скільки можуть тривати віялові відключення світла в Україні.

Більше про наслідки російських ракетних атак читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.