Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Аварійні відключення продовжаться: які області будуть без світла ввечері 11 жовтня

Українців знову просять економити електрику в пікові години навантаження на енергосистему

Колаж: Pro Гроші

В частині областей можливі відключення світла

Колаж: Pro Гроші

Ввечері 11 жовтня частина українців все ще будуть без світла, аварійні відключення електроенергії можуть тривати більше двох годин.

Про це повідомили у пресслужбі Укренерго.

У компанії пояснюють, що відключення необхідні для того, щоб розвантажити енергетичну інфраструктуру та швидко провести відновлювальні роботи.

Де відключатимуть світло

Хоча вдень вдалося обійтися без обмежень споживачів, сьогодні ввечері доведеться вимкнути світло у кількох регіонах України, а саме:

  • в місті Києві;
  • в центральних областях;
  • в Харківській області;
  • в Полтавській області;
  • в Сумській області.

Графіки аварійних відключень можуть тривати більше двох годин та публікуються на сайтах регіональних компаній (обленерго).

"Ми перепрошуємо за тимчасові незручності, з якими вам доводиться стикатись під час відсутності світла. Якщо пропало світло – це значить, що ми в цей момент працюємо. Лагодимо пошкоджені орками мережі і робимо все можливе, щоб якнайшвидше повернутися до стабільного режиму енергоживлення", – пояснили в Укренерго.

Українців знову просять обмежити споживання електроенергії

Так само, як і вчора, людей закликають не вмикати потужні електроприлади в години пікових навантажень на енергосистему, а саме з 17:00 до 23:00.

"Ми не просимо вас сидіти в темряві. Ми просимо не вмикати потужні електроприлади одночасно. Ми просимо трошки змінити свої звички та перенести прання на нічні години, зменшити частоту використання електрочайників, вимкнути на пару годин теплу підлогу, не пилососити та не прасувати одночасно. Заряджайте свої пауербанки та акумуляторні ліхтарі вночі", – пояснили в Укренерго.

На скільки українці скоротили споживання електрики за вечір

В Укренерго повідомили, що вчора в вечірні години по всій Україні вдалося знизити споживання електроенергії на 1,5-2 ГВт, що еквівалентно роботі 2 атомних блоків. Або на 13-15% менше, ніж в звичайний осінній будній день.

При цьому, в центральних регіонах та Києві, де вводили примусові обмеження, споживання у вечірні години знизилося на 26,5%. З них майже 10% – добровільні обмеження енергоспоживання з боку громадян.

"Це суттєво полегшило фахівцям Укренерго можливість збалансувати енергосистему після масованих ворожих обстрілів. Ми цінуємо ваш внесок в нашу роботу та просимо дотримуватися ощадливого режиму і надалі", – наголосили в компанії.

Раніше в Укренерго розповідали, скільки можуть тривати віялові відключення світла в Україні. Також ми писали про те, які райони Києва сьогодні залишаться без світла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.